Στα σημερινά απογοητευτικά, αλλά όχι και τόσο μή-αναμενόμενα νέα, οι γιατροί αποκαλύπτουν ότι τα γυαλιά ηλίου τύπου Matrix δεν είναι καλά για τα μάτια μας.

Όπως τα πλαστικά παπούτσια, αυτή η τάση που λατρεύεται από τους πλούσιους και διάσημους, μπορεί να μην είναι ιδανική για τους κανονικούς ανθρώπους που χρειάζονται τα αξεσουάρ τους να λειτουργούν πλήρως.

Σύμφωνα με τον Rahul Pandit, οφθαλμίατρο του Ινστιτούτου Blanton Eye στο νοσοκομείο του Houston Methodist, δεν λειτουργούν πολύ καλά ως γυαλιά ηλίου, «Είναι πολύ απλό», δήλωσε ο Hello Giggles, «Ενας μικρός φακός, λειτουργεί λιγότερο. Οι μεγαλύτεροι φακοί θα σας προστατεύσουν περισσότερο ».

Ο Andrew Iwach, κλινικός εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας, επεσήμανε επίσης ότι «οι άνθρωποι τείνουν να τα φορούν χαμηλότερα στη μύτη τραβώντας τα μακριά από το μάτι». Αυτό σημαίνει ότι τα μικροσκοπικά γυαλιά αφήνουν τα μάτια σας εκτεθειμένα σε υπεριώδες φως.

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on


Ο Dr Pandit εξήγησε ότι «τόσο το UVA όσο και το UVB φως μπορεί να χτυπήσει το μάτι και να προκαλέσει διάφορους τύπους βλάβης». Αυτές οι βλάβες περιλαμβάνουν μακροχρόνια προβλήματα απώλειας όρασης, ανάπτυξη καταρράκτη και ανάπτυξή του στην επιφάνεια του ματιού.

Και βραχυπρόθεσμα, μπορείτε να πάθετε φωτοκερατίτιδα γνωστή ως ηλιακό έγκαυμα στους βολβούς των ματιών που ο Dr. Iwach το περιγράφει ως «αρκετά οδυνηρό», εκτός από την θολή όραση, τα υδατώδη μάτια και την ερυθρότητα.

Για να αποφύγετε αυτές τις ατυχίες, οι μεγαλύτεροι φακοί είναι ιδανικοί, καθώς και να φροντίζετε τα γυαλιά που φοράτε είναι από ένα αξιόπιστο εμπορικό σήμα που επισημαίνει την προστασία τους από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below