Η 53χρονη σχεδιάστρια μόδας ανέλαβε το ρόλο να πάρει τα ηνία του γαλλικού οίκου το 2016, αλλά παραδέχτηκε ότι εξεπλάγην όταν ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Sidney Toledano της πρόσφερε τη θέση αφού η πρώτη τους συνάντηση ήταν δύσκολη και της φάνηκε «παράξενο» που την κάλεσε αργότερα. Μιλώντας στο περιοδικό Interview για τον τίτλο της, είπε: “Ήμουν έκπληκτη, συναντήθηκα με τον κ. Toledano πριν από πολλά χρόνια και με εξέπληξε το ότι μου πρόσφερε τη δουλειά γιατί η πρώτη μας συνάντηση δεν ήταν πολύ εύκολη. ”

“Μου είπε ότι θα ήθελε να μιλήσει ξανά μαζί μου και αποφάσισα να είμαι πολύ σαφής μαζί του για την άποψή μου για τον Dior. Έτσι είπα,« θα ήθελα να ενταχθώ στον οίκο γιατί είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά θα πρέπει να είμαστε σε θέση να σκεφτούμε το εμπορικό σήμα με διαφορετικό τρόπο. ”

«Όταν άρχισα να καταλαβαίνω πόσο τεράστιο είναι το label, είπα,« Θεέ μου … »Αλλά το βρήκα τόσο συναρπαστικό και έβαλα όλο το πάθος και τη δημιουργικότητά μου για να δουλέψω για αυτό».

Η Chiuri θεωρεί ότι είναι “μεγάλη ευθύνη” το να είσαι η πρώτη γυναίκα που διευθύνει τη δημιουργική ομάδα του οίκου μέσα σε σχεδόν 70 χρόνια.

Είπε: «Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη. Οταν άρχισα να ενδιαφέρομαι για τη μόδα και να τη σπουδάζω, η μόδα ήταν διαφορετική – τη χρησιμοποιούσαμε για να εκφραζόμαστε, την απολαμβάναμε, αλλά τώρα όλα κινούνται τόσο πιο γρήγορα και δεν θέλω να επιβάλω τίποτα στις γυναίκες. Θέλω να τις υποστηρίξω προσπαθώντας να βρουν κομμάτια που πραγματικά τους αρέσουν και που πιστεύουν ότι πραγματικά ταιριάζουν με το πνεύμα τους ».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below