Sapiosexual. Όχι, δεν είναι κάποιος σάπιος σε αυτή τη σχέση, είναι δυνατόν! Καλό είναι και σημαίνει ότι σε ελκύουν οι έξυπνοι άνθρωποι. Το χαμόγελο, το χιούμορ, το στυλ αν υπάρχουν δεν λες και όχι. Σίγουρα δίνεις μεγάλη βάση στην ευφυΐα του.

Σύμφωνα με την Merriam Webster, sapiosexual σημαίνει ότι σε έλκουν οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι, τα Oxford Dictionaries σημειώνουν πως ο η λέξη αυτή αρχικά ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στις αρχές του 21ου αιώνα. «sapio» όπως λέμε sapiens. Οι εγκυκλοπαίδειες δίπλα στο λήμμα sapiens έχουν τη λέξη σοφός.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως η εξυπνάδα είναι το πιο γοητευτικό στοιχείο πάνω σε κάποιον.

Δες τα χαρακτηριστικά του sapiosexual και δες αν είσαι μια τέτοια!

Δεν ξεκινήσατε να βγαίνετε αμέσως

Γνωριστήκατε ως φίλοι, οι sapiosexual θελουν χρόνο για να δουν πως δουλεύει το μυαλό του συντρόφου τους πριν για να ερωτευτούν.Αν είσαι φαν του Bachelor το πιο σίγουρο είναι ότι εκτιμάς κάθε είδους νοημοσύνη και ιδιαίτερα την συναισθηματική νοημοσύνη.  Όπως διαβάσαμε στους  New York Times, Αυτό που συνδέει  τους sapiosexual και τους ενώνει είναι επίσης το χιούμορ. Αυτό σημαίνει πως δεν εκτιμάς μόνο τους βιβλιοφάγους, αλλά και τους συναισθηματικά ανεπτυγμένους ανθρώπους, που κάνουν πλάκα και είναι και ώριμοι.

Εκτιμούν τα έξυπνα μηνύματα

Μιλώντας για γράμματα, τα email και τα μηνύματα  είναι το να γράψεις ένα ωραίο μήνυμα είναι ένας all time classic τρόπος επικοινωνίας ο οποίος κερδίζει τον παραλήπτη που μπορεί να εκτιμήσει τα συγγραφικά σου προσόντα.

Είστε στο ίδιο επίπεδο

Ωστόσο αν οι  έχουν ένα «εγώ» κάπως πιο μεγάλο από όσο πρέπει είναι κάπως άσχημο. Οι sapiosexual καταλαβαίνουν πότε κάποιος δείχνεται για να εντυπωσιάσει. Δεν εκτιμούν τέτοιες συμπεριφορές. Σύμφωνα με τον PHD καθηγητή του Harvard. «Μην βομβαρδίζεις τον παρτερνέρ σου με το πόσο έξυπνος είσαι, δείξε λίγη υπομονή και άσε τον να καταλάβει ότι είσαι έξυπνος.»

Το Cosmopolitan μίλησε με έξι ανθρώπους οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ως sapiosexual και είπαν πως ποτέ δεν θα έβγαιναν με κάποιον που είναι κάτι λιγότερο από ιδιοφυία. Οπότε αν βγαίνεις με κάποιον βιβλιοφάγο, λογικά για να είστε ακόμα μαζί, μάλλον είσαι και εσύ πανέξυπνη.

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα πάνω τους

Όταν ακούμε για μελέτες που μιλάνε για μελέτες που οι άνδρες προτιμούν τις έξυπνες γυναίκες, ρίχνουμε μια ματιά στον ουρανό και σκεφτόμαστε ότι οι sapiosexual όντως υπάρχουν και δεν είναι κάτι σαν τους μονόκερους.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below