Μετά το θάνατο της ιδρύτριάς του, το brand Kate Spade δεσμεύεται να δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για την ευαισθητοποίηση της ψυχικής υγείας και τα αίτια πρόληψης αυτοκτονίας.

Πριν από δύο εβδομάδες, η Spade, founder της εταιρίας με αξεσουάρ αυτοκτόνησε στην ηλικία των 55 ετών. Ο σύζυγός και ο συνεργάτης της Andy Spade είπε σε δήλωσή του ότι η σύζυγός του – μητέρα και σχεδιάστρια μόδας – έδινε μια σκληρή μάχη με το άγχος και κατάθλιψη.

Ενώ η εταιρεία είπε σχετικά με την είδηση του θανάτου της ότι η απώλεια της Spade θα είναι μεγάλη, σημείωσε επίσης ότι η ίδια “δεν έχει συνδεθεί με το εμπορικό σήμα για περισσότερο από μια δεκαετία”, καθώς το ζευγάρι αναχώρησε από την Kate Spade το 2007. Τώρα η εταιρεία αποτίει φόρο τιμής με δωρεές που θα ενισχύσουν τη θεραπεία ψυχικών ασθενειών.

“Η ψυχική ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις. είναι πολύπλοκη και δύσκολη η διάγνωσή της ενώ μπορεί συχνά να είναι απειλητική για τη ζωή “, είπε σε δήλωσή της η πρόεδρος και CEO του label, Anna Bakst. «Ελπίζουμε ότι η υποστήριξή μας θα ρίξει ακόμα περισσότερο φως στην ασθένεια και θα ενθαρρύνει εκείνους που υποφέρουν από θέματα ψυχικής υγείας να ζητήσουν βοήθεια. Συλλογικά, πρέπει όλοι να κάνουμε περισσότερα. ”

Η μάρκα καθιστά την ψυχική υγεία προτεραιότητα και στην εταιρεία και έχει θεσπίσει ένα «πρόγραμμα wellness» που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες. Ως μέρος της πρώτης δράσης αυτού του προγράμματος, οι υπάλληλοι της Kate Spade που εργάζονται στα εταιρικά και περιφερειακά γραφεία της θα έχουν μια Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει τη διδασκαλία υπαλλήλων για «κοινούς κινδύνους και προειδοποιητικά σημάδια» που σχετίζονται με την ψυχική υγεία ενώ θα κοινοποιήσει τρόπους για να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά όταν είναι απαραίτητο.

Στον απόηχο του θανάτου της Spade, κάποιοι αναρωτήθηκαν εάν το εμπορικό σήμα θα μπορέσει να διαχωριστεί από την τραγωδία. Λεγεώνες οπαδών αγάπησαν το brand Kate Spade – και την ίδια τη σχεδιάστρια – για το χρώμα, την ιδιαιτερότητα και το διασκεδαστικό στοιχείο στα σχέδιά της. Η ερευνήτρια Florence Allday συνέκρινε το θάνατο της Spade με εκείνον του Alexander McQueen και έγραψε ότι αν και οι ειδήσεις σόκαραν τον κόσμο της μόδας, η διάδοχος του στον McQueen, Sarah Burton, «σεβάστηκε την κληρονομιά του αλλά την προχώρησε προς τα εμπρός για να δημιουργήσει τη δική της. ”

“Στην Αμερική ειδικότερα, τα σχέδια της Kate Spade είναι συνώνυμα της γυναικείας μετάβασης στην ενηλικίωση”, έγραψε η Allday. “Τώρα, η Kate Spade αντιμετωπίζει μια νέα πρόκληση. Τα αφιερώματα στη σχεδιάστρια δείχνουν ότι έχει μια θέση στην καρδιά χιλιάδων γυναικών ανά τον κόσμο και όσο η Nicola Glass και η ομάδα της διατηρούν αγάπη και σεβασμό στα σχέδιά της, το Kate Spade brand έχει πιθανότητες να ζήσει. ”

Στη δήλωση της, η Bakst συμλήρωσε ότι η Spade “ήταν ένα πραγματικό fashion icon που έφερε χαρά στις ζωές των γυναικών σε όλο τον κόσμο και τις ενέπνευσε να ζήσουν με τον καλύτερο τρόπο” και ότι η εταιρεία είναι “αφοσιωμένη στη συνέχιση της κληρονομιάς της”. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από το θάνατο της Spade, σχεδόν τα πάντα από το πιο πρόσφατο label μόδας της, Frances Valentine, έχουν εξαντληθεί.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below