Σε μια σημαντική κίνηση για τη βιομηχανία της μόδας, ο οίκος Gucci ανακοίνωσε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον γούνα στις συλλογές του, ξεκινώντας από την άνοιξη του 2018.

Η ανακοίνωση της νέας πολιτικής χωρίς γούνα πραγματοποιήθηκε στο Kering Talk στο London College of Fashion, όπου αναφέρθηκε ότι ο ιταλικός οίκος έχει υπογράψει για την Fur Free Alliance, μια οργάνωση αφιερωμένη στον τερματισμό της δολοφονίας των ζώων για τη χρήση γούνας.

Αλλες ετικέτες που έχουν ήδη αποκλείσει τη γούνα από τις συλλογές τους είναι οι Armani, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Stella McCartney και Ralph Lauren.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Gucci Marco Bizzari είπε σε μια δήλωση προς την Humane Society των Ηνωμένων Πολιτειών: «Η κοινωνική ευθύνη είναι μία από τις βασικές αξίες του Gucci και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για το περιβάλλον και τα ζώα. Ο Gucci ελπίζει να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει, αλλάζοντας τη βιομηχανία μόδας πολυτελείας προς το καλύτερο “.

“Μιλούσαμε για αυτό, ο Alessandro (Michele) και εγώ εδώ και μερικούς μήνες. Η τεχνολογία είναι τώρα διαθέσιμη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται γούνα. Οι εναλλακτικές λύσεις είναι πολυτελείς. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη” πρόσθεσε.

Ο Gucci θα επιβάλει απαγόρευση για το κογιότ, τη βιζόν, την αλεπού, το ρακούν, το κουνέλι και άλλα είδη ζώων που εκτρέφονται ή αλιεύονται για γούνα και θα αντικατασταθούν από υφάσματα νέας τεχνολογίας, μαλλί και συνθετική γούνα.

 

“Δεν νομίζω ότι η χρήση γούνας είναι πλέον σύγχρονη και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να τη σταματήσουμε. Είναι πια ξεπερασμένη “, δήλωσε ο Bizzari στο Business of Fashion. “Η δημιουργικότητα μπορεί να κινηθεί σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις αντί να χρησιμοποιεί γούνες ζώων”.

Στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου τον περασμένο μήνα, οι διαδηλωτές υπέρ της προστασίας των ζώων στόχευσαν τους Burberry, Gareth Pugh και Versus Versace.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below