Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana

Δεν μοιάζουν σε τίποτε αλλά θα μπορούσαν να είναι αδέρφια. Ο Στέφανο και ο Ντομένικο ανάμεσα σε τόπια, πούδρες και παλέτες μιλούν αποκλειστικά στο Marie Claire, το αγαπημένο τους περιοδικό.
04 Ιανουαρίου 2012 Ελένη Παπαϊωάννου
Είναι «μαζί» εδώ και 27 χρόνια. Δεν μοιάζουν σε τίποτε αλλά θα μπορούσαν να είναι αδέλφια. Διαφωνούν και τα ξαναβρίσκουν αμέσως, πειραματίζονται και παίζουν με τη μόδα σαν δύο παιδιά κλεισμένα σε ένα δωμάτιο την ώρα που κοιμούνται οι μεγάλοι, ενώ οι ενήλικες πλευρές τους συνεργάζονται σαν τα δύο κομμάτια μιας σούπερ μηχανής που παράγει φαντασία, εικόνες, μόδα και, τώρα τελευταία, ομορφιά. Γύρω τους υπάρχει μια φοβερή ομάδα από επαγγελματίες που ασχολούνται με το προφίλ τους αλλά οι καλύτερες δημόσιες σχέσεις τους συμβαίνουν τυχαία, όταν ο Στέφανο μπαίνει στο twitter για να ανεβάσει μια φωτογραφία του στις διακοπές και να στείλει ευχές στην Κέιτ Μίντλετον ή όταν ο Ντομένικο κοιτάζει (ακόμα) ντροπαλά την κάμερα στο κόκκινο χαλί. Η σειρά μακιγιάζ των Dolce & Gabbana, που έκανε το ντεμπούτο της το 2009 στο εξωτερικό, έφτασε επιτέλους και στα ράφια των καταστημάτων της Ελλάδας. Ανάμεσα σε ένα σύννεφο από τόπια, παλέτες και πούδρες, οι σχεδιαστές έδωσαν αποκλειστική συνέντευξη στο ελληνικό Marie Claire, ένα από τα αγαπημένα τους περιοδικά.
Ποια παιδικά σας όνειρα δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμα;
Ντομένικο Ντόλτσε: Είμαι ήδη πολύ ευχαριστημένος με αυτά που έχουμε καταφέρει να πετύχουμε ως Dolce & Gabbana παρ' ότι όταν ήμουν παιδάκι ήθελα να γίνω ροκ σταρ…
Στέφανο Γκαμπάνα: Θα μου άρεσε να είχα γίνει ηθοποιός αλλά φαντάζομαι ότι αυτό θα παραμείνει απλά ένα όνειρο…
Ύστερα από τόσα χρόνια συνεργασίας χρησιμοποιείτε παρατσούκλια μεταξύ σας;
Στ. Γκ. : Όχι, δεν έχουμε παρατσούκλια, πάντα αποκαλούμε ο ένας τον άλλο με το όνομά του. Δεν χρησιμοποιούμε ούτε υποκοριστικά των ονομάτων μας, αυτός είναι ο Ντομένικο και εγώ είμαι ο Στέφανο, απλά.
Σε τι λέτε εύκολα «όχι»;
Ντ. Ντ. : Σε οτιδήποτε με το οποίο δεν συμφωνώ.
Μαγειρεύετε;
Στ. Γκ. : Ναι, μας αρέσει να μαγειρεύουμε και ο Ντομένικο είναι πολύ καλός στα σισιλιάνικα πιάτα…
Ντ. Ντ. : …ακόμα κι αν μαγειρεύω πολύ σπάνια… ποτέ δεν έχω αρκετό χρόνο για μαγείρεμα.
Διαφωνείτε ποτέ για το τι είναι για σας η ομορφιά; Αναρωτιέμαι, κάθε φορά η μούσα που επιλέγετε είναι κοινής αποδοχής;
Στ. Γκ. : Όπως λέμε συνήθως, έχουμε πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, μας αρέσουν διαφορετικά πράγματα και έχουμε διαφορετικά γούστα. Με αυτό ως δεδομένο, όταν διαφωνούμε για κάτι, συζητάμε προκειμένου να βρούμε μια τελική λύση η οποία θα αρέσει και στους δυο μας.
Ντ. Ντ. : Αλλά αυτό ποτέ δεν είναι συμβιβασμός. Δεν μας αρέσουν οι συμβιβασμοί. Όταν δεν αρέσει κάτι σε κάποιον από τους δυο μας, απλά το αφήνουμε στην άκρη και αρχίζουμε ξανά από κάτι άλλο.
Τι το μεσογειακό βρίσκετε στη Σκάρλετ Τζοχάνσον; Ποιος τη σκέφτηκε πρώτος και πότε;
Ντ. Ντ. : Ειλικρινά, δεν είναι σωστό να πούμε ότι χρειάζεται να βρούμε κάτι μεσογειακό σε κάθε γυναίκα. Η Σκάρλετ έχει ένα εκπληκτικό πρόσωπο και έναν παγκόσμιο τύπο ομορφιάς πολύ ευέλικτο: μπορεί να είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά αισθησιακή και θηλυκή, μια ντίβα στο κόκκινο χαλί αλλά και ένα πολύ φυσικό, απλό κορίτσι.
Στ. Γκ. : Αυτό μας άρεσε σ' εκείνη από την αρχή. Δεν θυμόμαστε ποιος το σκέφτηκε πρώτος. Αλλά αρέσει πάντα και στους δυο μας, ως ηθοποιός και ως γυναίκα. Έτσι η επιλογή ήταν πραγματικά απλή.
Θέλατε η παλέτα του μακιγιάζ σας να είναι κλασική ή σύγχρονη;
Στ. Γκ. : Το πρώτο δεν αποκλείει το δεύτερο! Θέλουμε να είναι σύγχρονα κλασική.
Ποιο είναι το πιο σημαντικό εργαλείο μακιγιάζ που θα έπρεπε μια γυναίκα να έχει πάντα μαζί της;
Ντ. Ντ. : Το κραγιόν.
Ποια γυναίκα είχατε στο μυαλό σας όταν δημιουργήσατε το Passion Duo;
Στ. Γκ. : Στο σημερινό κορίτσι αρέσουν πολύ οι παραδοσιακές εμφανίσεις αλλά και να πειραματίζεται. Το Passion Duo συνδυάζει για πρώτη φορά το γκλος με το κραγιόν για ένα αποτέλεσμα με πολύ ωραίο τελείωμα.
Ποια συμβουλή δεν ακολουθήσατε (και είχατε δίκιο που δεν το κάνατε);
Στ. Γκ. : Συνήθως τους ακούμε όλους αλλά στο τέλος κάνουμε τα πράγματα όπως μας αρέσει. Ακολουθούμε το ένστικτό μας…
Ντ. Ντ. : … αλλά πάντα ακούμε τη γνώμη των άλλων.
Στ. Γκ. : Και τώρα, χάρη στο twitter και στα social media, μπορούμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους ανθρώπους και να έχουμε πάντα άμεση ανταπόκριση. Αυτό δεν ήταν εφικτό στο παρελθόν. Είναι πολύ χρήσιμο να μοιραζόμαστε ιδέες, έμπνευση.
Κατά τη γνώμη σας, ποια είναι η πιο στιλάτη ταινία που έχει γυριστεί ποτέ;
Ντ. Ντ. : Θα έπρεπε να απαριθμήσουμε πολλές αλλά σίγουρα η πρώτη στη λίστα πρέπει να είναι η Dolce Vita του Φεντερίκο Φελίνι...
Στ. Γκ. : …και ο Γατόπαρδος του Λουκίνο Βισκόντι.
Ποιο ταλέντο θαυμάζετε ο ένας στον άλλο;
Στ. Γκ. : Τη μανιώδη προσοχή του στη λεπτομέρεια.
Ντ. Ντ. : Το ένστικτό του.
Σκοπεύετε ποτέ να κυκλοφορήσετε μια σειρά μακιγιάζ για άνδρες;
Ντ. Ντ. : Προς το παρόν όχι αλλά ποτέ μη λες ποτέ…
Ποιο ταλέντο ζηλεύετε στους άλλους;
Ντ. Ντ. : Δεν ζηλεύουμε.
Στ. Γκ. : Γνωρίζουμε ότι κανείς δεν είναι τέλειος αλλά είμαστε ευτυχείς με αυτά που έχουμε εμείς.
Πείτε μου κάτι αστείο που σας έχει συμβεί στο twitter;
Στ. Γκ. : Στο λογαριασμό μου στο twitter μιλάω σπάνια για τη δουλειά αλλά και για το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου. Πριν από λίγο καιρό, όμως, ένας νεαρός μου έκανε μια επαγγελματική επισήμανση. Μου έγραψε «Μου αρέσει η συλλογή γυαλιών που έχετε σχεδιάσει αλλά γιατί δεν σχεδιάζετε πιο αστεία ανδρικά γυαλιά;»