Από τον Χάρη Σταυρίδη
Οι συνεργασίες μεταξύ σχεδιαστών μόδας και ξενοδοχείων δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά η Χριστουγεννιάτικη παράδοση που έχει καθιερώσει πλέον το υπερπολυτελές ξενοδοχείο Claridge’s στο Mayfair του Λονδίνου είναι σίγουρα ξεχωριστή και πάντα κερδίζει τα βλέμματα.
Γιορτάζοντας τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τότε που ξεκίνησε το έθιμο του ξενοδοχείου να ζητά από διάσημους σχεδιαστές να “στολίσουν” το δέντρο στο λόμπι του, ο φετινός guest designer δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο σχεδιαστή Christian Louboutin.

Όπως θα περίμενε κανείς, το έντονο κόκκινο χρώμα που είναι το σήμα κατατεθέν του Γάλλου master κυριαρχεί στο επιβλητικό λόμπι. Φτάνοντας τα πέντε μέτρα στο ύψος, είναι δύσκολο να μη σταθείς να το θαυμάσεις – και φυσικά να το φωτογραφίσεις στο λεπτό. Τα στολίδια, πέρα από τα φώτα και τις χρυσές και κόκκινες μπάλες, είναι gingerbread μπισκότα σε σχήμα παπουτσιού (τι άλλο;) και ένα φανταχτερό χρυσό στέμμα στην κορυφή.

Δίπλα από το φαντασμαγορικό δέντρο βρίσκεται και το βαγόνι The Loubi Express – εννοείται ντυμένο στο κόκκινο – που θα φροντίσει να σε μεταφέρει από το Λονδίνο στο Παρίσι και πίσω.
“Το Claridge’s είναι το δεύτερο σπίτι μου όταν είμαι στο Λονδίνο”, μας είπε ο Louboutin, “και χαίρομαι που μπορώ να φέρω κάτι από το Παρίσι εδώ. Υπάρχει κάτι τόσο νοσταλγικό με το ταξίδι με το τραίνο που με παραπέμπει σε μεγάλες περιπέτειες, αλλά και ταξίδια επιστροφής στο σπίτι”.

Το πάρτι που ακολούθησε στον επάνω όροφο του ξενοδοχείου δεν θα μπορούσε παρά να είναι αντίστοιχο της κομψότητας και της μεγαλοπρέπειας του δέντρου: άφθονη Veuve Clicquot, γλυκοί, λευκοί χιονάνθρωποι και όλο το it crowd του Λονδίνου που ήρθε να δει από κοντά το elegance του Louboutin μεταμορφωμένο σε ένα επιβλητικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Αν βρεθείτε στο Λονδίνο μέχρι και τις 31/12, τότε σίγουρα αξίζει να το επισκεφτείτε.



