“Αν οι γυναίκες ηγούνταν σε κάθε χώρα του κόσμου θα υπήρχε μια γενικότερη βελτίωση στo επίπεδο ζωής και στο εισόδημα” υποστήριξε ο Barack Obama μιλώντας στη Συγκαπούρη. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι γυναίκες δεν είναι τέλειας αλλά είναι αναμφισβήτητα καλύτερες. Τα περισσότερα προβλήματα στον κόσμο, για εκείνον, προκύπτουν από μεγάλους σε ηλικία -κυρίως άνδρες- που αρνούνται να εγκαταλείψουν τις θέσεις εξουσίας.

“Είμαι σίγουρος ότι αν για δύο χρόνια κάθε χώρα στον κόσμο κυβερνούνταν από γυναίκες, θα βλέπατε σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα… στο βιωτικό επίπεδο και τα εισοδήματα” ανέφερε χαρακτηριστικά. “Κυρίες, θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε τέλειες αλλά αυτό που μπορώ να πω χωρίς αμφιβολία είναι ότι είστε καλύτερες από μας” συμπλήρωσε.

Ο Barack Obama υπήρξε πρόεδρος της Αμερικής από το 2009 μέχρι το 2017 όταν και εκλέχθηκε ο Donald Trump. Από το τέλος της θητείας του μέχρι σήμερα, μαζί με την σύζυγό του Michelle Obama, έχουν δημιουργήσει έναν οργανισμό που ενθαρρύνει νέους ηγέτες.

Την περασμένη εβδομάδα, το ζευγάρι βρέθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ για μια εκδήλωση του Ιδρύματος Obama.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below