Στη Νεοφύτου Δούκα, στον αριθμό 4, θα βρεις το Cycladic Café. Μια ήσυχη, κρυφή όαση πολιτισμού και γεύσης στην καρδιά της πόλης. Ένας μέρος όπου μπορείς να συνδυάσεις την πνευματική αναζήτηση της επίσκεψης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με την γαστρονομική που σου προσφέρει το μενού του της  Begnis Catering στον κήπο του. Ο γνώριμος φωτεινός κήπος με το υποβλητικό αέρινο στέγαστρο-γλυπτό του Στέλιου Κόη, είναι μια τέλεια επιλογή για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό.

Οι ώρες λειτουργίες του Μουσείου είναι ο χρόνος που μπορείς να επισκεφτείς και το  Cycladic Café ακόμα κι αν δεν θες να συνδυάσεις την εξόρμησή σου με μία περιήγηση στο χώρο. Εμπνευσμένο από το εκτυφλωτικό ελληνικό φως και τις λιτές γραμμές των Κυκλάδων σίγουρα θα σου ανοίξει την όρεξη!

Λίγο πριν υποδεχτούμε την άνοιξη ανανέωσε και το μενού του δίνοντας στον επισκέπτη περισσότερες γευστικές επιλογές. Η Begnis Catering και το Cycladic Café έχουν ξεκινήσει μια σειρά συνεργασιών με Έλληνες και ξένους διακεκριμένους σεφ, στο πλαίσιο special events και curated dinners του Μουσείου.

Ανάμεσα στις νέες συνταγές του ανανεωμένου μενού, περιλαμβάνονται και τρία πιάτα με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη: το λεπτοκομμένο μαριναρισμένο ψητό μπούτι κοτόπουλο με baby πατάτες φούρνου και δροσερή σαλάτα, το φαγκρί ψημένο με αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι και το κριθαρότο με πουρέ σπανάκι, σπαράγγια, λιαστή τομάτα και γαλομυζήθρα Κρήτης.

Νέοι λαχταριστοί συνδυασμοί προστίθενται και στα πιάτα με αυγά, καθιστώντας το Cycladic Café ιδανικό προορισμό για brunch: δοκιμάστε τα αυγά φούρνου με κρέμα παρμεζάνας, τραγανό προσούτο, ψημένα τοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί ενώ ευχάριστη γευστική έκπληξη αποτελούν τα αυγά ποσέ πάνω σε αφρό πατάτας με πραλίνα φουντουκιού και κρουτόν από ψωμί αργής ωρίμανσης.

Οι επιλογές για ελαφριά γεύματα περιλαμβάνουν σούπα και πίτα ημέρας και δροσερές φρέσκιες σαλάτες: επιλέξτε ανάμεσα στην powersalad (σαλάτα κινόα με φακές, ψητά λαχανικά, καρύδια, cranberry, ρόδι και αρωματική vinaigrette), τα μικρόφυλλα σαλατικά με vinaigrette λιαστής τομάτας, σταφίδες,ψητά baby καρότα, παντζάρια, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί ή τον σολομό ταρτάρ με αβοκάντο, μάνγκοκαι dressing εσπεριδοειδών.

Στα ζεστά πιάτα κυριαρχούν οι συνταγές του Γιάννη Μπαξεβάνη, ξεχωρίζουν όμως επίσης τα χειροποίητα ραβιόλι μαϊντανόριζας, με γαρίδες και αρωματισμένη μπισκ με lime και η tagliata από μοσχάρι γάλακτος με ψητές baby πατάτες και άγρια μανιτάρια.

Λίστα ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών αλλά και πολύ καλές επιλογές για ποτήρι κρασί συνοδεύουν κάθε γούστο και γεύση. Η γευστική εμπειρία κορυφώνεται με ποικιλία λαχταριστών επιδορπίων που προτείνει καθημερινά ο pastry chef του Cycladic Café.

Σου παρουσιάζουμε μερικά από τα πιάτα του νέου μενού, που προτείνουμε ανεπιφύλακτα γιατί τα δοκιμάσαμε κι εμείς πριν από λίγες μέρες στο Cycladic Café, για να πάρεις μια γεύση.

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below