Σε ό,τι έχει να κάνει με το skincare η Κορέα βρίσκεται στην κορυφή. Είναι η πατρίδα των serum, των CC creams και φυσικά των sheet masks, του τεράστιου αυτού trend που σίγουρα γνωρίζεις. Οι μάσκες αυτές είναι υφασμάτινες, εμποτισμένες με πλούσια συστατικά που έχουν πολύτιμες ιδιότητες για την επιδερμίδα και εφαρμόζονται σε όλο το πρόσωπο. Όταν πρωτοεμφανίστηκαν, είχαν την κλασική, απλή εκδοχή τους ενώ όσο γιγαντωνόταν το trend, εμφανίστηκαν και μάσκες με διαφορετικό design, όπως αλουμινόχαρτο, ρινίσματα χρυσού αλλά και βάση με υαλουρονικό οξύ.

Προσωπικά έχω εφοδιαστεί με αρκετές τέτοιες μάσκες και τις χρησιμοποιώ ευλαβικά, ιδιαίτερα όταν στο πρόγραμμά μου υπάρχει κάποιο ραντεβού με συνεργάτες της δουλειάς, γιατί αυτό το προϊόν είναι μια λύση άμεσης ενυδάτωσης, λάμψης και ξεκούραστης όψης στην επιδερμίδα.

Ομως για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά μια sheet mask, υπάρχουν τρία μυστικά, τα οποία προτείνω να εφαρμόσεις την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσεις για να πειστείς πως πράγματι αυτή η skincare λύση λειτουργεί με τον τρόπο αυτό πολύ καλύτερα.

How to use

Step 1 – Καθαρισμός προσώπου

Δεν έχει σημασία, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τη sheet mask νωρίς το πρωί ή ακόμα και το βράδυ, πριν τον ύπνο. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να ξεκινήσεις με έναν πολύ καλό καθαρισμό σε όλο το πρόσωπο, ώστε να απομακρύνεις λιπαρότητα, υπολείμματα άλλων προϊόντων και μικρόβια.

Step 2 – Toner

Στην προετοιμασία της επιδερμίδας, το δεύτερο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι να απλώσεις λίγη ποσότητα από το αγαπημένο σου toner στο πρόσωπο, με τη βοήθεια ενός cotton pad. Με τον τρόπο αυτό θα  ενυδατώσεις και θα αναζωογονήσεις την επιδερμίδα. Ακόμη το toner βοηθά στην παραγωγή νέων κυττάρων και προσφέρει ένα boost φρεσκάδας.

Step 3 – Serum

Το serum είναι απαραίτητο πριν από την εφαρμογή της sheet mask, αφού έτσι θα απορροφηθούν καλύτερα τα συστατικά του.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below