Οι πλεξούδες είναι από τις αγαπημένες επιλογές στα μαλλιά των It girls και όχι μόνο. Είναι ιδανικές για τις πιο casual αλλά και για τις πιο επίσημες περιστάσεις. Επιπλέον, μπορούν να αναβαθμίσουν το look σε λίγα λεπτά, χωρίς να απαιτούν υπερβολές με το styling των μαλλιών ή τα αξεσουάρ που τα κοσμούν. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, αποτελούν must πρόταση καθώς είναι πολύ πρακτικές και μπορούν να σε σώσουν από μια #badhairday ακόμα και την τελευταία στιγμή.

Οι εκδοχές τους αμέτρητες. Ωστόσο, αντλώντας έμπνευση από τις πιο περίτεχνες και δημοφιλείς στα social media, αποφάσισα να δοκιμάσω 3 διαφορετικές πλεξούδες, που τραβούν αμέσως τα βλέμματα. Την επιμέλεια ανέλαβε το κομμωτήριο Τhe KUT by Kikeris Unique Team στο Νέο Ψυχικό, το οποίο εμπιστεύτηκα για άλλη μια φορά!

Η προετοιμασία των μαλλιών

Το πρώτο βήμα στην προετοιμασία των μαλλιών και στα 3 looks είναι το “αφράτο” φορμάρισμα, ώστε η τρίχα να έχει ένα μέτριο γυάλισμα, όπως μου εξήγησε η hair stylist του κομμωτηρίου Τhe KUT by Kikeris Unique Team στο Νέο Ψυχικό.

Marie Claire gr

 

Στη συνέχεια, προκειμένου τα μαλλιά να αποκτήσουν περισσότερο όγκο και οι πλεξούδες να γίνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές, η hair stylist, τονίζει ότι είναι σημαντικό να δημιουργθεί ένα “σπάσιμο” στην τρίχα, με το ειδικό εργαλείο styling, το οποίο μπορεί να είναι είτε το ψαλίδι είτε η πρέσα.  Το “σπάσιμο” αυτό πρέπει να δημιουργείται από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες και το μέγεθος του εργαλείου styling εξαρτάται από το μήκος τους.

 

 

Marie Claire gr

Dutch Braid

Μια από τις πιο ινσταγκραμικές πλεξούδες είναι η dutch braid, δηλαδή η ολλανδική. Λέγεται πως είναι η ανάποδη εκδοχή της κλασικής γαλλικής πλεξούδας και αποτελεί ένα από τα αγαπημένα χτενίσματα των celebrities. Έχει διάσταση, όγκο και μπορεί να συνδυαστεί με άλλα hairstyles, κάνοντας  ακόμα και την πιο κάζουαλ εμφάνιση πολύ ενδιαφέρουσα. Η dutch braid, όπως και κάθε πλεξούδα, είναι ένα έξυπνο χτένισμα, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με μια θεραπεία μαλλιών, δηλαδή με την εφαρμογή ενός προϊόντος ενδυνάμωσης και ενυδάτωσης της τρίχας, που μπορείς να αφήσεις επάνω στα μαλλιά για όσες ώρες τα έχεις χτενισμένα έτσι.

Marie Claire gr

Infinity Braid

Είναι μια πλεξούδα που έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό ως τάση στα χτενίσματα. Έχει επιρροές από τις ταινίες Vikings, ωστόσο μπορεί να δημιουργηθεί με διαφορετικούς τρόπους, ώστε να δώσει το αποτέλεσμα της αρεσκείας μας. Έτσι, η infinity braid μπορεί να αποκτήσει ρομαντικό ή ροκ ύφος. Αυτό που την κάνει τόσο εντυπωσιακή είναι το γεγονός ότι πρόκειται για μια τρισδιάστατη πλεξούδα, η οποία θυμίζει το γράμμα S, που πλέκεται ενδιάμεσα σε δύο κλώνους. Μπορεί να πλεχτεί και ελεύθερη, αλλά και «χτιστή» στο κεφάλι.

Marie Claire gr

Είναι ένα ιδιαίτερο χτένισμα, με βαθμό δυσκολίας 2, αλλά με λίγη προσπάθεια, μια γυναίκα μπορεί να τη δημιουργήσει και μόνη της στο σπίτι. Το tip για να την πετύχει, είναι να δουλεύει τα χέρια, όπως στην περίπτωση της ολλανδικής πλεξούδας.

Η infinity braid αποτελεί ένα look, το οποίο μπορεί να ολοκληρώσει κάθε εμφάνισή σου, ανεξάρτητα από την περίσταση.

Marie Claire gr

Bubble Braid

Αν θέλεις να δώσεις ένα πιο παιχνιδιάρικο αλλά ταυτόχρονα chic αέρα στο χτένισμά σου, δοκίμασε τη bubble εκδοχή της πλεξούδας. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μαλλιά δεν πλέκονται μεταξύ τους με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά με ένα πολύ πιο εύκολο και γρήγορο «κόλπο», που απαιτεί την εφαρμογή των μικρών, διάφανων λάστιχων, που είναι αόρατα.

Marie Claire gr

Η bubble braid δεν είναι τόσο σφιχτή όσο η κλασική πλεξούδα, ενώ όπως θα δεις, δίνει πολύ όγκο, αν έχεις μακριά μαλλιά.

Marie Claire gr

 

Όποια κι αν προτιμήσεις, είναι βέβαιο πως θα κάνεις μια statement εμφάνιση!

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below