Μήπως έχει φθαρεί το αγαπημένο σου ζευγάρι Stan Smiths, Chuck Taylor All Star από το Converse ή το άψογο Nike Air Force One και δεν μπορείς να το φορέσεις εκτός σπιτιού; Ο κανόνας είναι αυστηρός: δεν χρειάζεται να φοράς λευκά παπούτσια αν δεν είναι σαν καινούρια. Επομένως, για να απαλλαγείς από τη βρωμιά που τα καλύπτει και για να επαναφέρεις τη λευκότητα των πρώτων ημερών, ακολουθούν μερικές συμβουλές που λειτουργούν.

Στεγανοποίησε τα λευκά πάνινα παπούτσια σου
Ναι, τα λευκά σου παπούτσια είναι εξίσου εύθραυστα με τα suede μποτάκια ή τα αγαπημένα σου δερμάτινα oxfords. Γι ‘αυτό κι αυτά δικαιούνται ένα προϊόν στεγανοποίησης. Αρχικά, βεβαιώσου ότι έχεις προσδιορίσει σωστά το υλικό των παπουτσιών σου για να επιλέξεις το σωστό προϊόν. Ο στόχος; Τοποθέτησε ένα άχρωμο προστατευτικό στην επιφάνειά τους, ώστε να μην διστάσεις να τα φορέσεις ακόμα κι όταν βρέχει πολύ.

Καθάρισε τα παπούτσια κάθε φορά που τα φοράς
Αυτό μπορεί να είναι το μόνο μειονέκτημά τους, αλλά τα λευκά παπούτσια είναι πολύ εύθραυστα και θέλουν κόπο για να διατηρήσουν την κομψότητά τους. Μόλις χαρίσεις στον εαυτό σου ένα ζευγάρι, είσαι δεσμευμένη να τα αγαπάς και να τα φροντίζεις σε καθημερινή βάση. Είναι καλύτερα να θυσιάσεις 5 μικρά λεπτά για να τα κρατάς καθαρά κάθε φορά που τα φοράς, αντί να ξοδεύεις τρεις ώρες να τα γυαλίσεις πριν από κάποια σου έξοδο.

Τρίψε τα με ένα σφουγγάρι και σαπούνι ειδικό για λεκέδες
Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα εμποτισμένο σφουγγάρι – ή οδοντόβουρτσα – για να αφαιρέσεις τους λεκέδες από τα πάνινα παπούτσια σου. Κι αν δεν έχεις σαπούνι, μπορείς να φτιάξεις ένα μείγμα με χλιαρό νερό, μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες λεμόνι που θα λειτουργήσει επίσης πολύ καλά.

Χρησιμοποίησε μωρομάντηλα
Δοκίμασε να σκουπίσεις τα ίχνη βρωμιάς με μωρομάντηλα. Μην διστάσεις να γυαλίσεις τα αγαπημένα σου παπούτσια με ένα, δύο ή ακόμα και τρία μαντηλάκια … και η αρχική τους λευκότητα δεν θα αργήσει να επανέλθει.

Μην τα πλένεις στο πλυντήριο
Εκτός από υλικά όπως ο καμβάς, απόφυγε να πλένεις τα λευκά σου παπούτσια στο πλυντήριο με κάθε κόστος. Εκτός κι αν, φυσικά, θέλεις να καταλήξεις με βρεγμένα παπούτσια και μια παραμορφωμένη σόλα που είναι σχεδόν αδύνατο να φορέσεις. Και δεν μιλάμε καν για τους κινδύνους του αποχρωματισμού.

Διόρθωση λεκέδων με γόμα
Προειδοποίηση: αυτό το τρικ πρέπει να χρησιμοποιηθεί με λευκή γόμα, ώστε να μην αφήνει ίχνη χρώματος. Θα δεις, είναι (σχεδόν) μαγικό το αποτέλεσμα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below