H Kamala Harris έγραψε τη δική της ιστορία ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αλλά φαίνεται πως δεν θα είναι η μοναδική που θα φέρει τη γυναικεία ματιά στην θητεία του 46ου προέδρου της χώρας.  O Joe Biden επέλεξε τις γυναίκες που διετέλεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας και σύμβουλοι, να ηγηθούν του επικοινωνιακού επιτελείου του Λευκού Οίκου. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία η ομάδα επικοινωνίας του Αμερικανού προέδρου θα αποτελείται μόνον από γυναίκες.

Η πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας του Barack Obama, Jennifer Psaki θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ενώ η εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας Kate Bedingfield, θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Η υψηλόβαθμη σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία, Symone Sanders θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου της εκλεγμένης αντιπροέδρου των ΗΠΑ Kamala Harris.

Η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Biden όταν ήταν αντιπρόεδρος, Elizabeth Alexander θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας της επόμενης πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Jill Biden.

Οι Karine Jean-Pierre και Ashley Etienne, οι οποίες είχαν θέσεις υψηλόβαθμων συμβούλων στην προεκλογική εκστρατεία του θα αναλάβουν αντίστοιχα τις θέσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου και της διευθύντριας επικοινωνίας για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Η Pili Tobar, η πρώην διευθύντρια για τα ισπανόφωνα ΜΜΕ του ηγέτη της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, θα αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Η Psaki ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι αυτή η επικοινωνιακή ομάδα είναι “η πιο διαφορετική ομάδα στην ιστορία και αποτελείται επίσης από έξι μητέρες μικρών παιδιών“.

“Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω σήμερα την πρώτη υψηλόβαθμη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από γυναίκες. Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν τα κατάλληλα προσόντα και την εμπειρία σε ζητήματα επικοινωνίας, φέρνοντας διαφορετικές αντιλήψεις στη δουλειά τους, αλλά και μία κοινή δέσμευση για την καλύτερη ανοικοδόμηση της χώρας”, δήλωσε ο Joe Biden.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below