Πρόσφατα, η Rihanna δημοσίευσε στο Instagram μια φωτογραφία, στην οποία είναι topless, προωθώντας έτσι τη σειρά εσωρούχων Savage X Fenty. Προσπερνώντας το γεγονός ότι άγγιξε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα 9,9 εκατομμύρια “likes”, η συγκεκριμένη δημοσίευση προκάλεσε εκατοντάδες αρνητικά σχόλια, με αποκορύφωμα αυτό του Ινδού βουλευτή και μέλους του εθνικού κυβερνητικού κόμματος, Ram Kadam.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη badgalriri (@badgalriri)

Ο λόγος της διαδικτυακής κατακραυγής του pop idol ήταν κυρίως πολιτιστικού και θρησκευτικού χαρακτήρα. Τα περισσότερα σχόλια προέρχονταν κατά βάση από την ινδουιστική κοινότητα και αφορούσαν το μενταγιόν που φορούσε με τον θεό Ganesha.

Ο Ganesha έχει ανθρώπινο σώμα και κεφάλι ελέφαντα και είναι από τις σημαντικότερες θεότητες στον Ινδουισμό. Είναι γνωστός κι αλλιώς ως ο θεός της σοφίας, των τεχνών και κύριος της υπερπήδησης των εμποδίων και του δύσκολου ξεκινήματος.

“Γιατί η εταιρεία της Rihanna κάνει φωτογράφηση εσωρούχων έξω από έναν Ινδουϊστικό ναό και φοράει κρεμαστό κόσμημα Ganesha ως αξεσουάρ;!” ένα άτομο έγραψε στο Twitter μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας.

“Πόσο δύσκολο είναι να σέβεσαι και να εκμεταλλεύσαι τον Ινδουισμό για δικό σου προσωπικό όφελος;”, ρώτησε ένας άλλος χρήστης, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία με μοντέλο της Savage X Fenty να ποζάρει μπροστά από έναν Ινδουϊστικό ναό.

“Δεν ξέρω ποιος χρειάστηκε να το ακούσει, αλλά δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς την ινδουιστική θρησκεία για αισθητικούς λόγους ακόμα κι αν είσαι η Rihanna.”, πρόσθεσε ένας άλλος.

Άλλοι δήλωσαν ότι η 32χρονη τραγουδίστρια είναι «εξαιρετικά ασεβής προς τη θρησκεία» και δεν πρέπει να την υπερασπιστεί κανένας.

Την ίδια στιγμή, η σέξι φωτογραφία που δημοσίευσε, φορώντας μόνο ένα λιλά μποξεράκι και το μενταγιόν με την ιερή θεότητα του Ινδουϊσμού σχολιάστηκε αρνητικά και από τον Ram Kadam, βουλευτής και μέλος του κόμματος του πρωθυπουργού της Ινδίας, Narendra Modi. «Αυτό δείχνει σε ποιο βαθμό δεν σέβεται τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Ινδίας», έγραψε σε ένα tweet αναδημοσιεύοντας τη φωτογραφία. «Είναι σκανδαλώδες να βλέπει κανείς πως η Rihanna χλευάζει ξεδιάντροπα τον αγαπημένο μας θεό #Ganesh», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Rihanna κατηγορείται ότι προσβάλει μια θρησκευτική κοινότητα. Μόλις πέρυσι, ζήτησε συγγνώμη από τη μουσουλμανική κοινότητα για τη χρήση ενός τραγουδιού που συμπεριλάμβανε λόγια από το Hadith, το δεύτερο σημαντικότερο κείμενο τον Μουσουλμάνων μετά το Κοράνι, στο show της Savage X Fenty.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below