Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής η 21η Ιουνίου και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου την τίμησε στο Ηρώδειο ερμηνεύοντας έργα του Βάγκνερ και του Σούμαν, σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική βραδιά. Ανάμεσα στα επώνυμα πρόσωπα που βρέθηκαν εκεί ήταν η Κατερίνα Ευαγγελάτου.

Η χαρισματική, πολυβραβευμένη σκηνοθέτιδα έκανε μια κομψή και ταυτόχρονα άνετη καλοκαιρινή εμφάνιση με ένα μαύρο φόρεμα που κολακεύει όλους τους σωματότυπους, χάρη στη ριχτή γραμμή του αλλά και τη σκούρα απόχρωσή του. Ένα ευέλικτο κομμάτι, που μπορεί να φορεθεί και με ζώνη από κάποια γυναίκα που θέλει να τονίσει τη μέση της.

Η σκηνοθέτιδα επέλεξε να το σετάρει με διακριτικά με φλατ πέδιλα και βραχιόλι στην ίδια απόχρωση, ενώ η ανοιχτόχρωμη τσάντα της πρόσθεσε μια διακριτική χρωματική αντίθεση στο λουκ.

Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, με σπουδές στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σκηνοθεσίας Θεάτρου στη Ρωσική Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης GITIS της Μόσχας και στο Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, μετρά μια σειρά από διακρίσεις.

Μεταξύ άλλων, το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Νέου Δημιουργού από την Ένωση Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών για τη σκηνοθεσία των έργων «Wolfgang» και «Η Λέσχη της Αυτοκτονίας» και το 2011 με το Έπαθλο «Ελευθερία Σαπουντζή» για τις σκηνοθεσίες της κατά την διετία 2009-2011.

Δείτε τη νέα εμφάνισή της στο Ηρώδειο:

NDP

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below