Βρισκόμαστε στην εποχή που το athleisure στυλ είναι στα καλύτερά του και τα λευκά sneakers είναι αναμφισβήτητα το «πιο φρέσκο» αξεσουάρ που μπορεί να έχει μια γυναίκα στην ντουλάπα της. Ωστόσο, κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να διατηρήσεις τη λευκότητά τους. Τα λευκά πάνινα παπούτσια απαιτούν σίγουρα κάποια ευθύνη, καθώς δείχνουν καλύτερα όταν διατηρούνται καθαρά.

«Μισώ τα λευκά sneakers, ειδικά τα υφασμάτινα!» λέει η Asimenia Polychronakis, ειδικός στα δερμάτινα είδη στο Minas Shoe Repair Shop της Νέας Υόρκης, η οποία συχνά καλείται να αναστήσει λευκά πάνινα παπούτσια από απελπισμένους πελάτες. Έτσι στο Marie Claire US αναφέρει τις πιο δημοφιλείς συμβουλές για συντήρηση των αγαπημένων μας sneakers.

Oχι στο στεγνωτήριο
«Οι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν στο στεγνωτήριο τα πάνινα παπούτσια τους, με αποτέλεσμα να τα παραλαμβάνω στο κατάστημα παραμορφωμένα!» αναφέρει η Polychronakis. Το πλυντήριο ρούχων μπορεί να προορίζεται για πιο απλά, λιγότερο ακριβά παπούτσια. Η Asimenia Polychronakis, μάλιστα, προειδοποιεί αστειεύοντας: «Μην βάζετε ποτέ πάνινα παπούτσια στο στεγνωτήριο, ειδικά αν είναι δερμάτινα και κοστίζουν 500 δολάρια».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη adidas (@adidas)


Σκούπιζε τακτικά τους λεκέδες
Ενώ η μέθοδος πλυντηρίου μπορεί να κάνει θαύματα σε πιο απλά sneakers, καλύτερα να παραλείψεις αυτό το μέρος εντελώς και να κάνεις στεγνό καθάρισμα.

Ο κύριος στόχος είναι να διατηρήσεις τα παπούτσια σου σταθερά λευκά, πράγμα που σημαίνει καθημερινή συντήρηση και καθαρισμός.

Για δύσκολες περιπτώσεις, συμβουλέψου το καθαριστήριο
Αν οι λεκέδες δεν υποχωρούν τότε καλύτερα να επισκεφτείς το καθαριστήριο. Αν πάλι δεν θέλεις να σπαταλήσεις χρήματα – σε καταλαβαίνω αν έχεις μεγάλη συλλογή με sneakers – τότε μπορείς να προμηθευτείς από το σούπερ μάρκετ καθαριστικό και μία καινούρια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσεις τοπικά τους λεκέδες. Στη συνέχεια άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Φόρεσε κάλτσες
Δεν είμαι σίγουρη γιατί πρέπει να το τονίσω αυτό το βήμα, αλλά … μην ξεχνάς τις κάλτσες. Η ζέστη είναι ανυπόφορη, ο ιδρώτας ανθυγιεινός και οι μύκητες ανεπιθύμητοι, οπότε η φροντίδα των παπουτσιών και των ποδιών σου είναι μονόδρομος. Προμηθεύσου ένα πακέτο με καθαρές άσπρες κάλτσες και να είσαι σίγουρη πως αυτή η μικρή επένδυση θα κάνει τα sneakers σου να φαίνονται πιο λευκά. Αυτή η τεχνική είναι θα μπορούσε να ξεγελάσει το μάτι και να καμουφλάρει όποια ατέλεια έχουν τα παπούτσια σου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below