Μπορεί να έχουν περάσει 24 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για τη ζωή της και τις ιστορίες που την επηρέαζαν, όμως, δεν σταματούν να εκπλήσσουν.

Ελάχιστοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι πριν αναπτυχθεί το ειδύλλιο μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Diana, υπήρξε μια μικρή περιπέτεια μεταξύ του πρίγκιπα και της αδερφής της Diana, Lady Sarah Spencer.

Mάλιστα, στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς The Crown, η οποία ακολουθεί τη ζωή της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, φαίνεται πως ο πρίγκιπας Κάρολος γνώρισε τη μέλλουσα γυναίκα του, Diana, χάρη στο ειδύλλιο με την αδερφή της.

Η ιστορία τους και το άδοξο τέλος

Το πρώτο παιδί του John Spencer και της Frances Shand Kydd, η Sarah, γεννήθηκε το 1955 και είναι έξι χρόνια μεγαλύτερη από την πριγκίπισσα Diana. Η αριστοκρατική τους οικογένεια, έδωσε στις αδερφές την ευκαιριά να μεγαλώσουν στους ίδιους κύκλους με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Το 1977 όταν ο Κάρολος ήταν 28 ετών άρχισε να βγαίνει με την Sarah, που τότε ήταν 22 ετών. Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες γύρω από αυτή τη σχέση, αλλά υπάρχουν πληροφορίες που τους θέλουν να έχουν πάει μαζί σε resort στην Ελβετία.

Είναι άγνωστο το πώς ένιωθε ο πρίγκιπας γι’ αυτή τη σχέση, αλλά φαίνεται πως όλα τελείωσαν όταν η Lady Sarah δήλωσε πως δεν θα παντρευόταν τον Κάρολο είτε γινόταν ο βασιλιάς της Αγγλίας είτε ήταν  ο κλητήρας του παλατιού.

H Sarah Spencer και ο πρίγκιπας Κάρολος το 1977 σε αγώνα polo – Photo by Serge Lemoine/Getty Images.

«Ο Κάρολος με κάνει να γελαώ. Απολαμβάνω να είμαι μαζί του. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να τον παντρευτώ. Δεν είμαι ερωτευμένη μαζί του και δεν θα παντρευτώ έναν άνθρωπο που δεν αγαπάω», είχε πει σε συνέντευξή της, σύμφωνα με την Andy McSmith, βιογράφο της βασιλικής οικογένειας και συγγραφέα. Ήταν μάλιστα αυτή η συνέντευξη η αφορμή για να μείνει απέξω από τα βασιλικά δρώμενα και το κέντρο της προσοχής.

Οι δύο αδερφές Diana και Sarah – Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images.

Το  ζευγάρι, πάντως, δεν φαίνεται να κράτησε κακές σχέσεις, αφού αργότερα η Sarah σύστησε τον πρίγκιπα Κάρολο στη μικρότερη αδερφή της, Diana. Όταν μάλιστα, ρωτήθηκε για την εξέλιξη της σχέσης του Καρόλου και της Diana είπε: «Εγώ τους γνώρισα. Είμαι ο Θεός Έρωτας».

Η Sarah παντρεύτηκε το 1980 τον Neil Edmund McCorquodale, απέκτησαν τρία παιδιά και είναι ακόμη μαζί.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below