Τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε κάθε βοήθεια, μικρότερη ή μεγαλύτερη, είναι ευπρόσδεκτη. Όλοι μας οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών. Ανάμεσα στα δεκάδες άτομα που βρέθηκαν από το πρώτο λεπτό δίπλα σε εκείνους που η καταστροφή τούς χτύπησε την πόρτα ήταν και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός έθεσε όλον τον μηχανισμό σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την άμεση εκκένωση δομών, όπως Γηροκομείων και Μονάδων Φροντίδας ατόμων με αναπηρία, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στη βορειοανατολική Αττική. Το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Αυγούστου, μάλιστα, πήγε  στο Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ» και επισκέφθηκε 18 από τους 44 ηλικιωμένους οι οποίοι μεταφέρθηκαν εκεί  μετά την  μεταμεσονύκτια εκκένωση του Γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο, με την αποφασιστική συνδρομή των ανθρώπων του ΕΚΑΒ. 

Συνοδευόμενη από την Προσωρινή Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Φωτεινή  Θειακού, αφού στο πρόσωπό της ευχαρίστησε όλους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους για την άμεση ανταπόκρισή τους, ενημερώθηκε για την υγεία όλων των ηλικιωμένων, μίλησε μαζί τους και τους εμψύχωσε.

«Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Διασφαλίζουμε την ζωή όλων των συνανθρώπων μας, κυρίως δε των πιο ευάλωτων», δήλωσε. 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below