Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, το μικρότερο αδερφάκι μιας οικογένειας είναι αυτό που έχει τις καλύτερες πιθανότητες να πάρει κάποιο ρίσκο στη ζωή του και να πετύχει.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Birmingham εξηγούν πως η μελέτη που έχει τίτλο «Γεννημένος Επαναστάτης» ισχυρίζεται πως το νεαρότερο μέλος της οικογένειας είναι πιο πιθανό να τολμήσει να εξερευνήσει με θάρρος αντισυμβατικές καταστάσεις με ρίσκο.»

Τα ευρήματα των επιστημόνων βασίστηκαν στο δείγμα 6,300 Βρετανών με ποικίλο αριθμό αδερφών.  Η μελέτη μας ενημερώνει πως οι οικογένειες που έχουν δύο παιδιά, το νεότερο μέλος, είχε 49% περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάτι πειραματικό και να κάνει κάτι δικό του.  Σε οικογένειες που τα αδέρφια ήταν τρία το μικρότερο μέλος είχε 43% πιθανότητες να τολμήσει κάτι καινοτόμο.

Ο καθηγητής Francis Greene του πανεπιστημίου του Birmingham σχολίασε πως το πιο παράξενο εύρημα της μελέτης ήταν πως αν είσαι ο μικρότερος στην οικογένεια έχεις τις περισσότερες πιθανότητες να γίνεις αυτοαπασχολούμενος σε σχέση με τα αδέρφια σου, τα οποία δεν φαίνεται να έχουν τη τάση να ρισκάρουν.

Πρέπει βέβαια να κρατάμε στο μυαλό μας, πως η μελέτη είναι μια μελέτη η οποία βασίζεται στην ιδιοσυγκρασία, πράγμα που κάνει τα αποτελέσματα μεταβλητά.

Το καινοτόμο πνεύμα δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο BBC ισχυρίζεται πως τα μεγαλύτερα αδέρφια είναι αυτά που είναι και τα πιο έξυπνα, αφού οι γονείς ασχολούνται μαζί τους πιο σχολαστικά.

Βασικά η επιστήμη μας λέει πως τα μικρότερα αδέρφια δεν είναι και τόσο έξυπνα, αλλά μπορούν να γίνουν πλούσια, το οποίο βασικά ακούγεται μια χαρά.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below