Η πριγκίπισσα Di φρόντισε να μας χαρίσει κάποιες από τις πιο fashion-forward εμφανίσεις των 80s και των 90s. Το μοναδικό της στυλ, ένας συνδυασμός smart-casual αισθητικής και ασυναγώνιστης κομψότητας, συνεχίζει να μας εμπνέει μέχρι σήμερα. Από τα χρωματιστά παντελόνια γεμάτα μοτίβα μέχρι τα εντυπωσιακά κολάρα και τις unisex εμφανίσεις με πρωταγωνιστές τα mum jeans και τα oversized μπλέιζερ, οι ενδυματολογικές της επιλογές έχουν καταφέρει να ταξιδέψουν στον χρόνο.

Τα εύσημα για την εξοικείωση της Gen Z με τα iconic σύνολα της Diana αποδίδονται σε όλες τις σύγχρονες παραγωγές που επικεντρώνονται γύρω από τη ζωή και το έργο της. Πρόσφατα είδαμε να επιστρέφει στις οθόνες μας, μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Netflix, “The Crown”, μία νέα εκδοχή του ανεπανάληπτου revenge φορέματος -φτιαγμένο πίσω στα 90s από τη σχεδιάστρια ελληνικής καταγωγής Χριστίνα Σταμπολιάν. Η κυκλοφορία της ταινίας “Spencer” στις αρχές του Νοέμβρη, με πρωταγωνίστρια την Kristen Stewart, αναβιώνει επίσης πλήθος iconic εμφανίσεών της από τα τέλη της δεκαετίας του 80′ και τις αρχές του 90′.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 από τις πιο iconic εμφανίσεις της:

Fierce catsuit

Με ένα chic σύνολο, που αποπνέει μεγάλες δόσεις δυναμισμού, η πριγκίπισσα της Ουαλίας δείχνει τον πιο κομψό τρόπο για να ενσωματώσουμε στο καθημερινό μας στυλ την τάση των catsuits. Συνδυάζει το ευέλικτο κομμάτι με γκρι μπλέιζερ, κοκάλινα γυαλιά σε καφέ τόνους, ladylike μοκασίνια και bucket τσάντα σε κρεμ αποχρώσεις.

Getty Images

Bold colors

Πρωτοπόρος σε ζητήματα στυλ η Diana είχε φροντίσει να ενσωματώσει δυναμικά την τάση των ζωηρών χρωμάτων στην καθημερινότητά της. Ξεχωρίζουμε αυτό το look με καρό cigarette παντελόνι σε ροζ τόνους φορεμένο με λευκό πουκάμισο και φούξια ζακέτα. Το φανταζόμαστε ήδη να μας συνοδεύει στα Κυριακάτικα brunch μας.

Getty Images

Unisex κομμάτια

Αυτό το gender-fluid σύνολο, με πρωταγωνιστές το άνετο φούτερ και τα mum jeans, παραμένει στο Pinterest board μας -δικαιολογημένα. Το επιλέγουμε για casual εμφανίσεις, δίχως να ξεχνάμε να προσθέσουμε το αξεσουάρ που κάνει τη διαφορά -καουμπόικες μπότες φορεμένες πάνω από το παντελόνι μας.

Getty Images

Sporty-chic

Το style-icon της βασιλικής οικογένειας έθεσε τις βάσεις και για τo athleisure στυλ νέας γενιάς, συνδυάζοντας biker κολάν με λευκά sneaker και φούτερ με cult στάμπες.

Getty Images

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below