Αυτή την άνοιξη αφήνουμε για λίγο στην άκρη το μικρό μαύρο φόρεμα και ποντάρουμε στο μικρό καρό ταγιέρ. Ναι, σαν αυτό που φόρεσε η Alicia Silverstone στην cult κωμωδία των 90s, “Clueless”. Το κίτρινο ριγέ skirt suit της κατάφερε να μπει στη λίστα με τα πιο επιδραστικά look που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία του σινεμά. Απ’ όλα τα iconic σύνολα που δημιούργησε η σχεδιάστρια ενδυμάτων Mona May (και πιστέψτε μας ήταν πολλά, αν έχετε δει την ταινία θα ξέρετε), ήταν αυτό που ξεχώρισε από το πρώτο λεπτό.

Λίγες εβδομάδες πριν, στη διάρκεια του μήνα της μόδας είδαμε τους δρόμους του Παρισιού να γεμίζουν με κίτρινα καρό σύνολα εμπνευσμένα απευθείας από την ντουλάπα της κακομαθημένης 16χρονης του Μπέβερλι Χιλς. Η Olivia Palermo βρέθηκε ανάμεσα στις φασιονίστα που αναβίωσαν την τάση, επιλέγοντας ένα καρό σετ σε άνετη γραμμή μαζί με ψηλές biker μπότες και μαύρο πουλόβερ. Η μανία με το καρό μοτίβο φάνηκε να μονοπωλεί και το ενδιαφέρον των σχεδιαστών οι οποίοι γέμισαν τις πασαρέλες τους με πλήθος διαφορετικών εκδοχών του, από τις μίνι punk φούστες της Donatella Versace μέχρι τα κίτρινα κοστούμια του Alessandro Michele στον Gucci.

Εμείς το αγαπάμε σε όλες τις αποχρώσεις, ειδικά αυτές που θυμίζουν ζαχαρωτά και μοιάζουν να ξεπήδησαν από τη S/S 22 συλλογή του οίκου Moschino. Οι κανόνες για να πετύχετε το απόλυτο look είναι απλοί. Φούστα πάνω από το γόνατο, 60s γυαλιά ηλίου και γόβες με χαμηλό τακούνι στις πιο λαχταριστές σορμπέ αποχρώσεις της άνοιξης.

Παρακάτω, οι πιο ακαταμάχητες επιλογές της αγοράς:

 

 

Σακάκι με ζώνη, Maje
Μίνι φούστα, Maje
Ζακέτα, Moschino
Φούστα, Moschino
Σακάκι, Maje
Μίνι φούστα, Maje
Δερμάτινες μπαλαρίνες Salvatore Ferragamo, Salvatore Ferragamo Boutique
Δερμάτινη μπαλαρίνα με μεταλλική λεπτομέρεια Chanel, Linea Piu
Δερμάτινη καπιτονέ τσάντα σε σχήμα καρδιάς Chanel, Linea Piu
Καπιτονέ τσάντα Dior, Dior Boutique
Σκουλαρίκια με παστέλ logo Chanel, Linea Piu
Σκουλαρίκια Happy Hearts από ροζ χρύσό με διαμάντια και mother of pearl Chopard, Kassis
Καπέλο, Maje
Γυαλιά ηλίου Carolina Herrera, Safilo Hellas

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below