Οι τάσεις στην ομορφιά είναι αμέτρητες, με νέες να εμφανίζονται συνέχεια και να υπόσχονται θαυματουργά αποτελέσματα. Το reverse hair washing παρόλα αυτά δεν είναι μία από αυτές. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για τάση, αλλά για μία μέθοδο στην περιποίηση μαλλιών που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια.

Τι είναι και τι προσφέρει; Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, είναι η αντίστροφη διαδικασία εφαρμογής του σαμπουάν και της μαλακτικής κρέμας. Βρέχετε τα μαλλιά σας, απλώνετε την κρέμα, επικεντρώνοντας το προϊόν στις άκρες και το αφήνετε να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένετε με άφθονο νερό και περνάτε στο σαμπουάν.

Το βασικότερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η περιποίηση και ενυδάτωση της τρίχας, χωρίς τα ανεπιθύμητα υπολείμματα μαλακτικού στο τριχωτό της κεφαλής. Τα μαλλιά θα έχουν περισσότερο όγκο και θα διατηρούνται καθαρά για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς να φαίνονται λιπαρά.

Το reverse hair washing μπορεί να είναι πραγματικά επωφελές για όσους έχουν λιπαρά ή λεπτά μαλλιά, τα οποία δείχνουν ακόμα πιο άτονα και φλατ με τη χρήση της μαλακτικής. Εάν αποφεύγατε να την χρησιμοποιείτε μετά το λούσιμο για να αποφύγετε την έξτρα λιπαρότητα και το “βάρος” στα μαλλιά σας, η μέθοδός αυτή θα σας επιτρέψει να τους χαρίσετε την ενυδάτωση και θρέψη που χρειάζονται χωρίς τις πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Στο σημείο αυτό βέβαια να πούμε πως αν τα μαλλιά σας είναι πολύ σγουρά ή έχετε χοντρή τρίχα, είναι πιθανό να μην έχετε τα ίδια αποτελέσματα, αφού ενδέχεται να αφαιρέσει από την απαραίτητη υγρασία και λάμψη που μπορεί να προσφέρει το conditioner και έχετε ανάγκη.

Μερικά από τα σαμπουάν που ξεχωρίζουμε αυτή την περίοδο

Σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά, Serie Expert Vitamino Color Shampoo, L’Oréal Professionnel Paris

Σαμπουάν σε μορφή μπάρας για ρύθμιση της λιπαρότητας, Thalia Regulating & Balancing Solid Shampoo, Fresh Line

Σαμπουάν ενυδάτωσης, Elvive Hydra Hyaluronic Shampoo, L’Oréal Paris

Σαμπουάν αναδόμησης, Biotin Repair 7 Shampoo, TRESemmé

Σαμπουάν σε μορφή μπάρας για όγκο, Natural Volume Shampoo Bar, SkinLabo

Σαμπουάν ενδυνάμωσης, Fructis Vitamin & Strength Shampoo, Garnier

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below