Για τις περισσότερες από εμάς, το λευκό παντελόνι είναι συνδεδεμένο με γλυκές καλοκαιρινές αναμνήσεις. Συνήθως μας θυμίζει εκείνο το λευκό λινό σχέδιο που φορούσε η μαμά μας στις διακοπές ή αυτό το κάπρι μέσα στο οποίο περνούσαμε τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Αν έπρεπε να το ταυτίσουμε με μία γενιά, αυτή θα ήταν των jet setters του ’60. Το navy chic στυλ της εποχής που εκπροσώπησε καλύτερα από κάθε άλλη, η Jackie Kennedy, βασιζόταν, μεταξύ άλλων, στη μαρινιέρα και τα λευκά παντελόνια. Πλέον είναι ένα από τα βασικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας που επιστρέφει σταθερά κάθε καλοκαίρι σε νέες σιλουέτες και στυλ. Συγκαταλέγεται στα basics που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι έχει πιστές φαν από όλα τα ηλικιακά γκρουπ και στυλ.

Αναλόγως το υπόλοιπο styling, μπορεί να σας συνοδεύσει στο γραφείο, στη βόλτα ή στις διακοπές. Αν και είναι λίγο δύσκολο στο καθάρισμα και στο πλύσιμο, παραμένει η διαχρονικά κομψή επιλογή που φοριέται ακόμα και τον χειμώνα. Έχει μια σχέση λατρείας με τις μαρινιέρες, ενώ ταιριάζει εξίσου καλά με τα κροσέ τοπ σε ουδέτερους ή πιο ζωηρούς τόνους. Η γοητεία του ενισχύεται όταν πρωταγωνιστεί σε ολόλευκα σύνολα. Ωστόσο αν ψάχνετε μια πιο αντισυμβατική πρόταση, σας προτείνουμε να το φορέσετε όπως είδαμε στην καλοκαιρινή πασαρέλα του Jil Sander, με εμπριμέ sheer τοπ.

Αφού μελετήσαμε τις προτάσεις των σχεδιαστών, καταλήξαμε σε 4 στυλ που μπορούν να φορεθούν όλο τον χρόνο. Φυσικά δεν χρειάζεται να τα έχετε όλα στη συλλογή σας, ωστόσο μπορείτε να πάρετε ιδέες για τις επόμενες αγορές σας. Στον οίκο Fendi αγαπήσαμε το σατέν ψηλόμεσο με φαρδιά γραμμή, στον Jil Sander βρήκαμε το νέο go to παντελόνι γραφείου και το χαμηλόμεσο τζιν με relaxed ίσια σιλουέτα που γίνεται η «στολή» του casual στυλ, ενώ στον Max Mara ανακαλύψαμε την πιο άνετη εκδοχή του cigarette παντελονιού σ’ ένα σχέδιο με μεγάλες τσέπες και χαλαρή εφαρμογή.

Fendi S22/ imaxtree.com
Jil Sander Resort S23/ imaxtree.com
Jil Sander S22/ imaxtree.com
Max Mara S22/ imaxtree.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below