Πριν από λίγους μήνες η είδηση πως ο Bruce Willis σταματά την ενεργό υποκριτική δράση, για λόγους υγείας – τότε είχε ανακοινωθεί πως διαγνώστηκε με αφασία – είχε προκαλέσει θλίψη στους θαυμαστές του.

Κανείς δεν γνώριζε ακριβώς από τι πάσχει ο αγαπημένος ηθοποιός, μέχρι που πριν από λίγες ημέρες η πρώην σύζυγός του, Demi Moore, σε ανάρτησή της στο Instagram ανακοίνωσε πως ο Bruce Willis διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (γνωστή και ως FTD). Σε κοινή ανακοίνωσή της η οικογένεια του ηθοποιού αναφέρει:

«Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια, που πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ, αλλά μπορεί να χτυπήσει τον καθένα. Για άτομα κάτω των 60 ετών, είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και καθώς μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να διαγνωστεί, είναι πιθανότατα πιο κοινή από όσο νομίζουμε. Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά αυτό ελπίζουμε να αλλάξει στο μέλλον. Καθώς η κατάσταση του Bruce εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι η δημοσιότητα που θα δοθεί θα εστιάσει στο να ρίξει ένα φως σε αυτή την πάθηση για την οποία χρειαζόμαστε περισσότερη ενημέρωση και έρευνα».

Πρόσφατα, η σύζυγός του, Emma Heming, μοιράστηκε την πρώτη ανάρτηση μετά την τελευταία διάγνωση των γιατρών, ευχαριστώντας μία ειδικό που ασχολείται με το ζήτημα της φροντίδας ατόμων με άνοια για τη συμβολή της στην οικογένειά της. Ειδικότερα, η Emma Heming ανέβασε μία φωτογραφία, που πόζαρε αγκαλιά με την Teepa Snow, ειδική για εκπαίδευση σε θέματα φροντίδας ατόμων που πάσχουν από άνοια.

«Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με την Teepa Snow, που με έχει βοηθήσει να προσθέσω στην εργαλειοθήκη μου για την άνοια. Είναι αγαπητή, συμπονετική και καταρτισμένη πρωτοπόρος σε αυτό τον χώρο, η οποία κατευθύνεται με απόλυτη ενσυναίσθηση. Είναι ένα δώρο», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Στα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία των δύο γυναικών, οι περισσότεροι ακόλουθοι της Emma Heming εκφράζουν τη συμπαράστασή τους και μοιράζονται προσωπικές στιγμές από παρόμοιες εμπειρίες, προσπαθώντας να δώσουν θάρρος στην οικογένεια.

 

Κεντρική φωτογραφία: Δημόσιο προφίλ Instagram @EmmaHemingWillis.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below