Ο Χάρβεϊ Γουάινσαϊν,  επιστρέφει στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς (Sundance Film Festival), αυτή τη φορά όμως όχι ως παραγωγός, αλλά ως πρωταγωνιστής.

Το νέο ντοκιμαντέρ Untouchable της Ούρσουλα ΜακΦάρλαν με τίτλο Untouchable μιλά για την άνοδο και την πτώση του μεγιστάνα και παραγωγού του Χόλιγουντ, ο οποίος κατηγορείται για κατά συρροή βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών.

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ ΚινηματογράφουSundance που διοργανώνεται από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου του 2019. Το Ινστιτούτο Sundance ιδρύθηκε το 1981 από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ και το Φεστιβάλ είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα του Ινστιτούτου διεθνώς αναγνωρισμένο ως το πιο σημαντικό φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Ως αποτέλεσμα, ο Γουάινσταϊν απολύθηκε από την εταιρεία παραγωγής που ίδρυσε μαζί με τον αδερφό του και η γυναίκα τον εγκατέλειψε. Τον περασμένο Μάιο ο έκπτωτος κινηματογραφικός παραγωγός αφέθηκε ελεύθερος μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, με εγγύηση ένα εκατομμύριο δολάρια μετρητά και την υποχρέωση να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έβαλε βόμβα στα θεμέλια της κινηματογραφικής βιομηχανίας και οδήγησε στη δημιουργία του κινήματος #Metoo, το οποίο προτρέπει τις γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας τους να βγουν μπροστά και να μιλήσουν.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below