Η δημιουργός του lifestyle brand Themis Z ήταν καλεσμένη του Utopia Golden Hall και του Marie Claire σε ένα Instagram Live γεμάτο μόδα, διακόσμηση και γιορτινή διάθεση.

Η σχεδιάστρια και interior designer μίλησε για τη νέα συλλογή Themis Z, για την συνεργασία της με τον Dior και την ειδική σειρά ειδών σπιτιού που σχεδιάζει για τον ιστορικό γαλλικό οίκο, αλλά και για συμβουλές ψυχολογικής επιβίωσης την εποχή του lockdown.

Όπως είπε στην editor in chief του Marie Claire Γαλάτεια Λασκαράκη, το μυστικό της είναι “η γυμναστική γιατί διώχνει όλη την ένταση καθώς και ο διαλογισμός, 20’ το πρωί και 20’ το βράδυ”.

Με πατέρα Έλληνα και μητέρα Πολωνικής καταγωγής αλλά μεγαλωμένη στη Νέα Υόρκη, η Θέμις γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά τα τελευταία χρόνια μοιράζει την ζωή και τις δραστηριότητές της μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας

Το brand άρχισε από είδη σπιτιού, όταν έκανα διακοσμήσεις σπιτιών και ήθελα να σχεδιάσω πράγματα που δεν έβρισκα στην αγορά, όπως για παράδειγμα μαξιλάρια που να έχουν layering από υφάσματα, που δίνουν την αίσθηση ζεστασιάς. Σιγά σιγά, αυτό το στυλ ζωής επεκτάθηκε και στα ρούχα”.

Τι την εμπνέει; “Η αρχιτεκτονική της Αθήνας, τα μοτίβα που βλέπεις περπατώντας στο κέντρο όπου ζω και το αγαπώ, η αισθητική της πόλης, με ώθησε να σχεδιάσω τα μοτίβα τα οποία διατρέχουν και συνδέουν όλες τις συλλογές, των ειδών για το σπίτι καθώς και τα ρούχα και τα αξεσουάρ”

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό στιλ Themis Z; “Όλα είναι πάρα πολύ απλά, διαχρονικά. Τα μοτίβα είτε στα πιάτα είτε στα ρούχα είναι απλά. Είναι φτιαγμένα για κάποιον που του αρέσει κάτι που δεν είναι μαζικό, που είναι γήινο. Το ύφος μας δεν είναι φανταχτερό, είναι χαλαρό και ήρεμο.

Πώς ορίζει την πολυτέλεια αυτή την παράξενη εποχή;

Το θετικό της πανδημίας είναι ότι μας άλλαξε τον ορισμό της πολυτέλειας, το τι είναι ανθρώπινες σχέσεις. Σε έναν κόσμο που τρέχει γρήγορα χρειάζεται μια παύση. Πολυτέλεια είναι να είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς, να περάσεις χρόνο με μέλη της οικογένειας σου. Στη ζωή μας ήρθε πάλι η ουσία.

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που θα υπάρξουν στη μόδα είναι ότι θα σταματήσει το φαινόμενο με τις πάρα πολλές συλλογές τον χρόνο. Η εμμονή “να πουλήσουμε” μόνο. Εμείς κάνουμε μικρές συλλογές, προτιμούμε να εξαντλείται κάτι παρά να μένει.

Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τα στάδια παραγωγής στο brand Themis Z είναι 100% ελληνικά. “Όλα τα υλικά φτιάχνονται στην Ελλάδα και η παραγωγή των συλλογών γίνεται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, στο χέρι. Τα βάζα από πηλό φτιάχνονται στην Αθήνα, η πορσελάνη στην Αθήνα. Σε όλες τις χώρες πλέον ειδικά μετά την πανδημία προσπαθούν να ενισχύσουν την εγχώρια αγορά. Εδώ είχαμε μέχρι πρόσφατα την εντύπωση ότι τα καλά προϊόντα έρχονται από το εξωτερικό. Δεν είναι έτσι. Στους ξένους αρέσει κάτι που φτιάχνεται στην Ελλάδα. Οι τεχνίτες στην Ελλάδα είναι καταπληκτικοί!”.

Και η συμβουλή της για κομψές γιορτές στο σπίτι και δημιουργία ατμόσφαιρας; “Είναι απλό και ανέξοδο, πολλά κεριά!”.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below