Ζούμε σε πολύ τρομακτικές, αβέβαιες στιγμές, έτσι δεν είναι; Μέχρι τώρα, αν δεν εργάζεσαι σε κάποια υπερβολικά αναγκαία θέση – νοσοκόμα, πωλήτρια σε σούπερ μαρκετ – πιθανόν να είσαι κολλημένη στο σπίτι όλη την ημέρα, κάθε μέρα. Ξαφνικά, φαίνεται να υπάρχει τόσο πολύς χρόνος μπροστά σου. Κι έτσι, από τη στιγμή που υπάρχει επιπλέον χώρος στο πρόγραμμά σου, μπορείς να γεμίσεις το χρόνο σου με παραγωγικές δραστηριότητες.

Όπως διαβάζοντας ένα απίστευτο βιβλίο. Είτε αντιμετωπίζεις μια μεταβατική περίοδο στη σταδιοδρομία σου, είτε βρίσκεσαι σε απόγνωστη όσον αφορά τα επαγγελματικά σου, προσπαθώντας να οδηγήσεις την ομάδα μου μέσα από την αβεβαιότητα ή απλά αναζητώντας μια νέα προοπτική κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, αυτά τα 11 βιβλία μπορούν να σε βοηθήσουν να περιηγηθείς στο νέο επαγγελματικό κόσμο επί κορωνοϊού.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

1. The Hard Thing About Hard Things: Building A Business When There Are No Easy Answers του Ben Horowitz

Ο Horowitz – ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Silicon Valley – αποκαλύπτει πώς οι εταιρείες μπορούν να αντιμετωπίσουν μερικά από τα πιο δύσκολα ζητήματα. Ενώ αυτό το βιβλίο εστιάζει αρκετά στο startup, περιλαμβάνει έναν τόνο σπουδαίων επιχειρηματικών μαθημάτων που μπορείς να εφαρμόσεις σε οποιαδήποτε εργασία.

2. Grit: The Power Of Passion and Perseverance της Angela Duckworth

Η μετάβαση σε αυτή τη φορά θα απαιτήσει κάποιο είδος ηγεσίας από όλους μας, αλλά δεν χρειάζεται να έχεις γεννηθεί με συντριπτικό ταλέντο για να πετύχεις σπουδαία πράγματα. Αυτό που χρειάζεσαι, λέει η Duckworth, είναι ο τέλειος συνδυασμός πάθους και επιμονής. Μοιράζοντας τις ιστορίες της και εκείνες των άλλων ηγετών, όπως Pete Carrol και Jamie Dimon, η Duckworth αποκαλύπτει πώς μπορείς να επιτύχεις δυνατή εξέλιξη των επαγγελματικών σου, κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και πέραν αυτής.

3. More Than Enough: Claiming Space For Who You Are (No Matter What They Say)  της Elaine Welteroth

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, η συγγραφέας Elaine Welteroth ήταν συχνά η μόνη μαύρη γυναίκα στο δωμάτιο. Μάθε πώς έσπασε τα εμπόδια του ρατσισμού, για να πετύχει στους κλάδους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της μόδας και να γίνει ένας από τους leader της γενιάς της. Κι αν είσαι μεταξύ των πολλών ανθρώπων που έχουν απολυθεί ή αποχωρήσει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα λόγια της Welteroth μπορεί να είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεσαι για να ανακτήσεις τη χαμένη αυτοπεποίθησή σου και να συνεχίσεις την εύρεση εργασίας.

4. Presence: Bringing Your Boldest Self To Your Biggest Challenges από την Amy Cuddy

Ανεξάρτητα από το πόσο επιτυχημένη είσαι ή όχι, πάντα θα υπάρχουν καταστάσεις που προκαλούν άγχος. Στην πραγματικότητα, θα ήθελα να πω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν τέτοιες φρικτές περιόδους είναι ανήσυχοι και αγχώδεις. Για να πλεύσεις πιο εύκολα σε αυτά τα σενάρια, η Cuddy διδάσκει πώς να αξιοποιήσεις την προσωπική σου δύναμη – να νοιάζεσαι περισσότερο για το τι σκέφτεσαι εσύ , από ό, τι κάνουν οι άλλοι. Διότι όταν μπορείς να μάθεις να το κάνεις αυτό, θα έχεις μια ισχυρή παρουσία στον εργασιακό χώρο.

5. How We Make Stuff Now: Turn Ideas Into Products That Build Successful Businesses από την Jules Pieri

Είναι ένα βιβλίο που δίνει την απαραίτητη επαγγελματική ώθηση σε έναν άνθρωπο και αποδεικνύει πως ένα ταλέντο μπορεί να αποφέρει χρήματα στο λογαριασμό σου. Έτσι, αν είσαι καλή στην κηπουρική, αλλά όχι τόσο καλή στο να εξελίξεις αυτο το ταλέντο, αυτό το βιβλίο είναι για εσένα. Αξιοποιώντας τις ιστορίες πολλών επιτυχημένων επιχειρήσεων, θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις την επαγγελματική σου ιδέα σε προϊόν και να την μεταφέρεις στην αγορά.

6. The ONE Thing: The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results των Gary Kelly και Jay Papasan

Τα τελευταία χρόνια, η παραγωγικότητα έχει γίνει αρκετά δημοφιλής. Και ευτυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν περισσότερα από αυτά που έχουν και αγωνίζονται να αποκτήσουν περισσότερα. Γι’ αυτό, η Kelly και ο Papasan πιστεύουν ότι μπορούν να σε βοηθήσουν, αποκαλύπτοντας το μυστικό τους. Μέχρι το τέλος αυτού του βιβλίου, όχι μόνο θα μπορείς να κάνεις περισσότερα απ’ όσα νόμιζες, αλλά θα αισθανθείς λιγότερο άγχος. Και ποιος δεν το θέλει αυτό;

7. The Third Door: The Wild Quest To Uncover How The World’s Most Successful People Launched Their Careers του Alex Banayan

Όταν πρόκειται για επιτυχία, υπάρχουν τρεις τρόποι να την πετύχεις: η κύρια πόρτα, η είσοδος VIP και η τρίτη πόρτα. Όταν ο Alex Banayan πήρε συνέντευξη από σημαντικούς ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, όπως Bill Gates,  Jane Goodall, Jessica Alba και Tim Ferriss, έμαθε ότι όλοι χρησιμοποίησαν την ελάχιστα γνωστή τρίτη πόρτα για να φτάσουν εκεί που βρίσκονται στην καριέρα τους. Ανακάλυψε πώς το έκαναν – και πώς μπορείς να το κάνεις και εσύ.

Ακόμα κι αν είσαι χαρούμενη στην τρέχουσα καριέρα σου, δεν είναι κακό να έχεις ένα σχέδιο για τα επόμενα βήματά σου. Το βιβλίο του Alex Banayan μπορεί να σε βοηθήσει να προσδιορίσεις την τρίτη πόρτα, που μπορεί να σε οδηγήσει σε μια εντελώς νέα καριέρα!

8. Barking Up The Wrong Tree: The Surprising Science Behind Why Everything You Know About Success Is (Mostly) Wrong  του Eric Barker

Σύμφωνα με τον Barker, η παραδοσιακή «φόρμουλα επιτυχίας» που έχεις διδαχθεί πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει. Ο Barker διερευνά τη μετατροπή των αδυναμιών σε δυνάμεις, τη βουδιστική φιλοσοφία, μαθήματα που μπορείς να μάθεις από επιτυχημένους ανθρώπους, μέλη συμμοριών, πειρατές, serial killers και πολλούς άλλους.

9. Switchers: How Smart Professionals Change Careers—And Seize Success  από την Dr. Dawn Graham

Η ζωή μας είναι πιο πολύτιμη και ισχυρή από ποτέ – βάσει των τρεχόντων γεγονότων. Μην κατευθυνθείς σε μια λάθος καριέρα. Αυτό το βιβλίο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να βρεις μια δουλειά που πραγματικά αγαπάς.

10. Go Put Your Strengths To Work: 6 Powerful Steps To Achieve Outstanding Performance του Marcus Buckingham

Η κατανόηση των δυνατοτήτων σου είναι ένα κρίσιμο βήμα στην επαγγελματική σου εξέλιξη. Αλλά πρέπει επίσης να ξέρεις πώς να τα αξιοποιήσεις για να αποδώσεις καλύτερα στη δουλειά ή σε οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες μπορεί να βρεθείς. Μέχρι το τέλος του βιβλίου, θα γνωρίζεις ακριβώς πώς να το κάνεις.

11. The Dip: A Little Book That Teaches You When to Quit (and When to Stick) από τον Seth Godin

Ο Godin διαφωνεί σθεναρά με το ρητό, “Αυτοί που τα παρατούν δεν κερδίζουν ποτέ”. Στην πραγματικότητα, πιστεύει το αντίθετο, ότι οι περισσότεροι επιτυχημένοι άνθρωποι μπορούν να εντοπίσουν τη διαφορά μεταξύ μιας καριέρας που μπορεί να εξελιχθεί και μεταξύ μιας άλλης που αξίζει να πεταχτεί στο καλάθι των αχρήστων. Και, όταν είναι ώρα να κάνεις το δεύτερο, μην φοβάσαι να το κάνεις. Αυτό το βιβλίο θα σε διδάξει πώς να γίνεις ένας από αυτούς τους ανθρώπους (ένας που τα παρατάει και ένας νικητής).

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below