Στις 11 Αυγούστου 2014 ο Robin Williams αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του. Η είδηση σόκαρε τον πλανήτη και ο θάνατός του βύθισε σε θλίψη όχι μόνο την οικογένειά του αλλά και τους εκατομμύρια θαυμαστές τους. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος που σκορπούσε το γέλιο απλόχερα και είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο αυθεντικούς κωμικούς σε όλο τον πλανήτη.

Πίσω από όλα αυτά που έβλεπαν οι κάμερες όμως ο ηθοποιός, που σήμερα θα ήταν 69 ετών, έδινε τις δικές του μάχες με την κατάθλιψη, το άγχος, καθώς και τα πρώτα στάδια του Πάρκινσον. Για όλα αυτά που πέρασε, κυρίως το τελευταίο διάστημα της ζωής του, μιλάει το ντοκιμαντέρ “Robin’s Wish”.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Περιλαμβάνει συνεντεύξεις με όσους γνώριζαν τον βραβευμένο κωμικό, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, Susan Schneider , καθώς και επιστήμονες που ειδικεύονται στην νόσο “Lew Body Dementia”, από την οποία έπασχε χωρίς να το γνωρίζει, μέχρι το θάνατο του το 2014.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Η Robin Williams άφησε πίσω του μεγάλη καλλιτεχνική κληρονομιά. Ανάμεσα στις ταινίες του που ξεχωρίζουν είναι και “Ο κύκλος των χαμένων ποιητών” που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να υιοθετήσουν ως moto της ζωής τους το “Carpe Diem”. Ο οραματιστής καθηγητής John Kneating, στην ταινία του 1989, μπορεί να μην ήταν κωμικός ρόλος αλλά ανέδειξε το υποκριτικό ταλέντο του.

Ο “Oh Captain, My Captain” προσπαθεί να δώσει μαθήματα ζωής σε 7 αγόρια που φοιτούν στο σχολείο που δουλεύει και μαζί με αυτούς και σε εμάς. Συγκεντρώσαμε 8 ατάκες από την ταινία που δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει ή αλλιώς 8 λόγους για να την ξαναδείς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η φράση «Οh Captain! My Captain» έγινε πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου όταν πέθανε ο Robin Williams.

Στην τελευταία σκηνή του έργου οι μαθητές ξεπερνούν τους εαυτούς τους και κάνουν κάτι εντελώς παράτολμο, για τα δεδομένα του σχολείου. Την ώρα του μαθήματος ανεβαίνουν στα θρανία τους απαγγέλοντας Oh Captain! My Captain και έτσι αποχαιρετούν το καθηγητή τους που έχει απολυθεί.

1. Carpe Diem παιδιά. Αδράξτε τη μέρα! Κάντε εξαιρετική τη ζωή σας!

2. Αλλά η ποίηση, η ομορφιά, το ρομάντζο, η αγάπη γι’ αυτά ζούμε.

3. Κάθομαι πάνω στο γραφείο μου για να υπενθυμίζω στον εαυτό μου να βλέπει συνεχώς τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο.

4. Πρέπει να προσπαθούμε να αναζητάμε τη δική μας φωνή. Όσο περισσότερο καθυστερούμε τόσο πιο δύσκολο θα’ ναι να τη βρούμε.

5. Η γλώσσα εξελίχθηκε για μια δουλειά και αυτή είναι…να φλερτάρουμε τις γυναίκες.

6. Άλλο να ρουφάς το μεδούλι, άλλο να πνίγεσαι με το κόκκαλο.

7. Αλλά μόνο στα όνειρά τους μπορούν να είναι οι άνθρωποι πραγματικά ελεύθεροι.

8. Πίστευα πάντα πως το νόημα της διδασκαλίας ήταν να μάθεις να σκέφτεσαι για τον εαυτό σου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below