Η Joan, η οποία είναι 55 ετών και ζει στο Manchester, πάσχει από περιφερική αρτηριακή νόσο και θα χρειαστεί να αφαιρεθεί χειρουργικά το αριστερό της πόδι. Επειδή, όμως, δεν επιθυμεί να αφήσει το ακρωτηριασμένο της πόδι ανεκμετάλλευτο, η Joan βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση ενός σχεδιαστή που θα είναι πρόθυμος να μετατρέψει το όνειρό της σε πραγματικότητα.

Αποφάσισε να δημιουργήσει με το δέρμα του ακρωτηριασμένου άκρου της μία τσάντα. Υπέβαλε λοιπόν το αίτημα της στην ιστοσελίδα sewport.com ώστε να έρθει σε επαφή με σχεδιαστές που θα μπορούσαν να δουλέψουν με ανθρώπινο δέρμα. Ο προϋπολογισμός της Joan είναι 3.000 δολάρια για να εξασφαλίσει το μοναδικό αξεσουάρ της, και ελπίζει για μια τσάντα μεσαίου μεγέθους με ένα μικρό λουράκι.

Στο αρχικό της αίτημα ο Joan έγραψε: «Ξέρω ότι είναι λίγο περίεργο και ακατανόητο, και κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είμαι τρελή, αλλά είναι το πόδι μου και δεν μπορώ να ζήσω με τη σκέψη ότι θα το αφήσω. Είναι μέρος μου και θέλω να το κρατήσω».

Οι ειδικοί στο sewport.com επιθυμούν να βρουν στη Joan τον κατάλληλο σχεδιαστή για να καλύψουν τις ανάγκες της. Στην ιστοσελίδα σχολίασαν: «Φάνηκε ότι ήρθε σε επαφή μαζί μας αφού είδε το αίτημα της κυρίας που ήθελε να φτιάξει ένα φόρεμα από τα μαλλιά της μητέρας της. Προτού να πείτε «αηδία», μιλήσαμε με τη γυναίκα και η συλλογιστική της πίσω από αυτή την πρόταση είναι πραγματικά κατανοητή και πολύ προσωπική».

«Δεν ξέρω καν εάν είναι εφικτό, αλλά σκέφτομαι πως χρησιμοποιούμε το δέρμα των ζώων για ενδύματα και αξεσουάρ, άρα γιατί να μη μπορεί να γίνει το ίδιο με το δικό μας δέρμα», εξηγεί ο Joan.