Πριν από λίγες ημέρες έγινε viral η είδηση ότι οδηγός ΚΤΕΛ της Ξάνθης απαίτησε να κατέβει κοπέλα επιβάτης επειδή δεν ήταν “σωστά” ντυμένη – όπου σωστά σημαίνει ανάλογα με τα προσωπικά του γούστα, διότι σχετικός κανονισμός δεν υπάρχει. Ακολούθησε μικρός χαμός, η κοπέλα με τον σύντροφό της αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και από το ρεπορτάζ μάθαμε ότι το λάθος της ήταν ότι φορούσε μπουστάκι, που προφανώς ενοχλεί περισσότερο από τα ανδρικά σορτς ή τους τύπους που βγάζουν τα παπούτσια τους μέσα στο λεωφορείο. Της έγινε σύσταση από γυναίκα υπάλληλο η οποία έλαβε την προσοχή που της άρμοζε και σε περίπτωση που όλα αυτά δεν είναι αρκετά σουρεαλιστικά, ο οδηγός της πρότεινε να φορέσει από πάνω τη δική του ζακέτα, πρόταση που όλως περιέργως έπεσε στο κενό, διότι ποια δεν θέλει να τη ντύνουν στο λεωφορείο με ρούχα αγνώστων πάνω στο γυμνό της δέρμα;

Ακούστηκαν πολλά περί σεξισμού που οπωσδήποτε έκανε αισθητή την παρουσία του στην ιστορία, μαζί όμως με πατροπαράδοτη σεμνοτυφία και απουσία στοιχειωδών ορίων και καλών τρόπων και φυσικά κατάχρηση (φανταστικής) εξουσίας. Και πριν προλάβουμε να ξεχάσουμε το συμβάν, άλλος ένας οδηγός λεωφορείου, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, ένιωσε να τον τριγκάρει το ντύσιμο μιας κοπέλας που λες και το έκανε επίτηδες φορούσε το μπουστάκι της χωρίς να τον ρωτήσει προηγουμένως. Την σχολίασε για το προκλητικό της ντύσιμο, οι επιβάτες την υπερασπίστηκαν, εκείνη έβαλε τα κλάματα και σύντομα έφτασαν στο σημείο ο σύντροφος και η μητέρα της κοπέλας, που είπαν ότι θα ντύνεται όπως θέλει. Αντί να ζητήσει συγνώμη για την κατάσταση, ο οδηγός επέμεινε στο σχόλιό του και αδυνατώντας να καλμάρει την Κάρεν μέσα του, κάλεσε την αστυνομία. Επειδή μια επιβάτης φορούσε μπουστάκι. Και η αστυνομία πήγε. Και τον πληροφόρησε ότι κανένας κανονισμός ή νόμος δεν το απαγορεύει, οπότε λογικά ο οδηγός τώρα πρέπει να κατευθύνεται στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για να πει τον καημό του.

Είναι ωραίο που πλέον μπορούμε να γελάμε με τέτοιου είδους παρατράγουδα, διότι το τι θα φοράμε στο λεωφορείο, στο δρόμο, στα κλαμπ και γενικώς, δεν είναι προς συζήτηση – ή προς έγκριση από το προσωπικό ηθικοπλαστικό κόσκινο των άλλων. Μπράβο στα κορίτσια που δεν δέχτηκαν το σεξιστικό δημόσιο bullying και στάθηκαν όπως έπρεπε απέναντι σε εκείνους που προσπάθησαν να τις ντροπιάσουν, φτιάχνοντας τους προσωπικούς τους κανόνες με σχεδόν κωμική παραίσθηση εξουσίας σε οχήματα των ΜΜΜ. Από τους οποίους κανόνες, οι παρέες αγοριών που επιστρέφουν από τη θάλασσα τα απογεύματα στα λεωφορεία της παραλιακής φορώντας κυριολεκτικά μόνο το μαγιό τους, ασφαλώς εξαιρούνται.

Μπράβο στα κορίτσια που δεν δέχτηκαν το σεξιστικό δημόσιο bullying και στάθηκαν όπως έπρεπε απέναντι σε εκείνους που προσπάθησαν να τις ντροπιάσουν, φτιάχνοντας τους προσωπικούς τους κανόνες με σχεδόν κωμική παραίσθηση εξουσίας σε οχήματα των ΜΜΜ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below