Η δικαίωση για τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη, της άτυχης φοιτήτριας, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια από δύο νεαρούς στη Ρόδο, ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής με την απόφαση του δικαστηρίου και την ομόφωνη καταδίκη των κατηγορούμενων: ισόβια και 15 έτη κάθειρξη για το διπλό έγκλημα. Λίγες ώρες νωρίτερα η αγόρευση της εισαγγελέως Αριστοτέλειας Δόγκα έκανε το πανελλήνιο να συγκινηθεί. Ήταν μια κυρίως ανθρώπινη προσέγγιση σε μια υπόθεση που απασχόλησε αρκετά  την κοινή γνώμη και παρόλο που ήταν ιδιαίτερη περίπτωση είχε κοινά χαρακτηριστικά με τόσες άλλες.

Αρκετοί ήταν αυτοί που άσκησαν κριτική στην εισαγγελέα για τον τρόπο που προσέγγιση την υπόθεση που όπως όμως είπε η ίδια δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς γιατί “έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση.”

Αυτοί που στάθηκαν όμως στο πλευρό της, ευτυχώς, είναι περισσότεροι. Όπως και αυτοί που ζητούσαν δικαίωση για τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. Ανάμεσά τους και ο Σπύρος Σούλης που έστειλε μέσα από το twitter το δικό του μήνυμα: “Για την Ελένη. Και τον Βαγγέλη. Και τον Ζακ. Και για όλες τις γυναίκες, όλους τους ανθρώπους που βασανίστηκαν και βασανίζονται και δεν θα ακούσουμε ποτέ την δική τους φωνή.”

Για τον Σπύρο Σούλη -και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνούμε περισσότερο- ” η δίκη αυτή άλλαξε την μέχρι τώρα αντιμετώπιση των γυναικών που έχουν πέσει θύματα, σε μία κοινωνία που η γυναίκα πάντα ‘κάτι θα έκανε για να της φερθεί έτσι ένας άντρας.'”

Δες αναλυτικά όσα έγραψε στο twitter του ο γνωστός αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές.