Για την ακρίβεια, μπορεί ωραιότατα να μην σου αρέσει η εικόνα μιας ηθοποιού – αυτό που δεν επιτρέπεται, είναι να κριτικάρεις φωναχτά, για να μην πούμε δημόσια, το τι επιλέγει να κάνει μια άλλη γυναίκα στο πρόσωπό της. Όπως μάθαμε, πολύ αργοπορημένα και αφού είχαμε πληγώσει άπειρους ανθρώπους, να λογοκρίνουμε την άποψή μας για τα κιλά και τα ρούχα των άλλων, έτσι ακριβώς πρέπει να μάθουμε να συγκρατούμε το υποκειμενικό μας βιτριόλι για το πώς επιλέγει μια γυναίκα να περπατήσει στο χρόνο.

Το καλό με τις αισθητικές επεμβάσεις, είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικές. Μπορείς να ζήσεις με μια μεγάλη μύτη, περιττά κιλά στην περιφέρεια και όσες ρυτίδες θέλεις, χωρίς κανείς να σε αναγκάσει να αλλάξεις. Μπορείς επίσης να κάνεις ό,τι θεωρείς πως θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, διότι έτσι λειτουργεί το σύστημα της ελεύθερης βούλησης, υπακούει στο γούστο και το καπέλο της άμεσα ενδιαφερόμενης και όχι, οι διάσημες γυναίκες δεν εξαιρούνται από τον κανόνα, ούτε είναι ok να γίνονται στόχοι πικρόχολων σχολίων επειδή εκτίθενται άρα το ζητάει ο οργανισμός τους. Η κακία για την “Σάρλοτ” δημόσια, γίνεται καρφί για τη συνάδελφο στα μουλωχτά και κάπως έτσι όλη η πρόοδος στην αποδοχή αποδεικνύεται μια φούσκα κορεκτίλας για τα μάτια του κόσμου. Ο οποίος κόσμος, όπως φάνηκε από το reunion των Friends, δεν ικανοποιείται με τίποτα, αλλιώς δεν εξηγείται ότι οι μισοί σχολίαζαν πόσο σοκαρισμένοι ήταν που τα καημένα τα Φιλαράκια στα πενηντακάτι τους δεν είναι πια όπως τους θυμόμαστε προ 25ετίας, και οι άλλοι μισοί έφριτταν με το υαλουρονικό της Μόνικα και της Ρέιτσελ.

Κάποιες εναντιώνονται στις πλαστικές και τα fillers, επειδή κρατούν τις γυναίκες δέσμιες καταπιεστικών προτύπων ομορφιάς και αιώνιας νεότητας, άλλες δεν νιώθουν λιγότερο ελεύθερες και δυναμικές επειδή βάφουν τα μαλλιά τους ή φουσκώνουν τα χείλη τους. Σε ο,τι αφορά στην εμφάνιση, ο καθένας ας είναι ο εαυτός του, δεν χρειάζεται να ψηφίσουμε. Ούτως ή άλλως, είτε μεγαλώνουμε φυσικά είτε όχι, είτε αποδεχόμαστε τις ατέλειές μας είτε προσπαθούμε να τις βελτιώσουμε, δεν θα αρέσουμε σε όλους. Ας αρέσουμε τουλάχιστον στον εαυτό μας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below