Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες χαμογελαστούς, σε εντυπωσιακές εμφανίσεις, αψεγάδιαστους και πάντα χαρούμενους.

Ωστόσο, συχνά ξεχνάμε πως και αυτοί είναι άνθρωποι. Και ενώ δουλειά τους είναι να μας κάνουν να χαιρόμαστε, να συγκινούμαστε ή να σκεφτόμαστε βαθύτερα τα πράγματα, συχνά και εκείνοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως όλοι μας.

Είναι δύσκολο να δεχτούμε ότι κάποιος πλούσιος και διάσημος μπορεί να υποφέρει, αλλά η αλήθεια είναι πως η ζωή δεν νοιάζεται για το αν κάποιος έχει πλούτη, εκατομμύρια θαυμαστές ή αναγνώριση.

Αρκετοί είναι οι αστέρες του Hollywood που μίλησαν ανοιχτά για τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν και έγιναν παράδειγμα για όλους μας.

Michael J. Fox

Ήταν από τους πρώτους που μίλησαν. Το 1998 ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με Parkinson, ασθένεια η οποία επηρεάζει τους μυς και την ομιλία του. Ίδρυσε το Michael J. Fox Foundation για να συμβάλλει στη χρηματοδότηση της έρευνας για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Catherine Zeta-Jones

Το 2011 ο σύζυγός της, Michael Douglas, διαγνώστηκε με καρκίνο στον λαιμό. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε στη γνωστή ηθοποιό προβλήματα με την ψυχολογία της και η ίδια παραδέχτηκε αργότερα πως διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή. Λίγο καιρό μετά τη διάγνωση του συζύγου της νοσηλεύτηκε σε κλινική για να μπορέσει να φέρει υπό έλεγχο ξανά τη ζωή της.

Tom Hanks

Τον Οκτώβριο του 2013 ο αγαπητός ηθοποιός σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 2. «Ο γιατρός μου είπε: “Θυμάσαι τους υψηλούς δείκτες σακχάρου που είχες από τα 36 σου; Ε, λοιπόν, αποφοίτησες. Έχεις διαβήτη τύπου 2, νεαρέ!”».

Nicole Kidman

Για μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής της δεν δίστασε να μιλήσει η ηθοποιός Nicole Kidman, η οποία αποκάλυψε πως όταν ήταν 23 ετών και παντρεμένη με τον Tom Cruise, απέβαλε στο μωρό τους. Μίλησε για την εξωμήτρια κύηση που οδήγησε στον χαμό του μωρού της, καθώς και για τον πόνο και την απώλεια που ένιωσε.

Selena Gomez

Το 2015  η γνωστή τραγουδίστρια αποκάλυψε πως πάσχει από Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο, ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο επιτίθεται στους ιστούς του οργανισμού και μπορεί να επηρεάσει το δέρμα, τον εγκέφαλο, τα αιμοφόρα αγγεία, τους πνεύμονες, το ήπαρ. Μάλιστα, εξαιτίας της ασθένειας το 2017 αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. «Δεν είχα καταλάβει πόσο σοβαρό ήταν μέχρι που έφτασε να απειληθεί η ζωή μου», είχε δηλώσει.

Goldie Hawn

Πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξή της η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε πως στις αρχές της καριέρας της, όταν ήταν 21 ετών, υπέφερε από κατάθλιψη. «Είναι πολύ δύσκολο. Δεν το επεδίωξα. Ήμουν βαθιά καταθλιπτική. Είχα πολλά θέματα που έπρεπε να λύσω. Δεν μπορούσα καν να βγω στον κόσμο. Το δούλεψα, όμως. Με γιατρό, με ψυχολόγους. Τότε δεν  ήθελα να γίνει μεγάλο θέμα. Απλώς ήθελα να πάω στο σπίτι».

Katy Perry

Σε συνέντευξή της τον Αύγουστο του 2020 η διάσημη pop-star παραδέχτηκε πως στα 30 της δεν μπορούσε να σκεφτεί καθαρά. Υπέφερε από κατάθλιψη, λόγω των καταστάσεων που ζούσε. «Είχα χωρίσει με το αγόρι μου. Δεν είχα εκπληρώσει τις προσδοκίες μου και ο κόσμος δεν ήθελε να με ακούει. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι και χρειάστηκε να ακολουθήσω αγωγή για να συνέλθω», είχε δηλώσει.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below