Μια Ελληνοβρετανίδα που υπέστη bullying στο σχολείο για την εμφάνισή της ετοιμάζεται τώρα να πάρει το αίμα της πίσω συμμετέχοντας στα βρετανικά καλλιστεία, αλλά με έναν επαναστατικό, για τα δεδομένα του διαγωνισμού ομορφιάς, τρόπο: χωρίς μακιγιάζ. Η 31χρονη Elle Seline θέλει κυρίως να στείλει ένα δυνατό μήνυμα σε όλα τα νέα κορίτσια που αγωνίζονται με θέματα αυτοεκτίμησης: «Μπορεί να με δει ένα κορίτσι στο σχολείο και να σκεφτεί, τελικά, είμαι αρκετά καλή έτσι», όπως σχολίασε σε νέο ρεπορτάζ του BBC.

Bullying και κατάθλιψη

Η Elle μεγάλωσε στη Σκιάθο προτού μετακομίσει τη Βρετανία και φοιτήσει σε σχολείο του Γουίλτσαιρ, όπου άρχισαν τα προβλήματα: «Με κορόιδευαν για το σχήμα του σώματός μου, τα μαλλιά μου ήταν αρκετά φριζαρισμένα και μου έλεγαν ότι έχω ψείρες και ότι είμαι γορίλλας λόγω της πιο έντονης τριχοφυΐας μου στο κεφάλι και στα χέρια» θυμάται.

«Με κορόιδευαν για το σχήμα του σώματός μου, τα μαλλιά μου ήταν αρκετά φριζαρισμένα και μου έλεγαν ότι έχω ψείρες και ότι είμαι γορίλλας λόγω της πιο έντονης τριχοφυΐας μου»

Ο σχολικός εκφοβισμός τής προκάλεσε κατάθλιψη στην εφηβεία: «Κοιτούσα το καθρέφτη και ένιωθα γελοία, γιατί έτσι με έκαναν να νιώθω» προσθέτει. Προσπάθησε λοιπόν να αλλάξει την εμφάνισή της φορώντας έντονο μακιγιάζ ήδη από τα 13 χρόνια της. Άρχισε να ισιώνει τα μαλλιά της και να ξυρίζει τα χέρια της.

Καλλιστεία για γυναίκες 30+

Σήμερα εργάζεται στον τομέα της ψυχικής υγείας και παίζει μουσική, αποφάσισε όμως να λάβει μέρος σε μια νέα κατηγορία των βρετανικών καλλιστείων, τα Ms Great Britain που απευθύνονται σε γυναίκες 27-38 ετών, χωρίς μακιγιάζ, κυρίως για να παρακινήσει άλλες νέες γυναίκες να αποδεχτούν τη φυσική ομορφιά τους.

«Η Elle υπέστη φοβερά πολύ bullying.Ήταν αρκετό για να τη διαλύσει, αλλά τροφοδότησε τα όνειρά της» σχολίασε σχετικά η παιδική φίλη της, Kate May, η οποία εμπνευσμένη από την Elle σταμάτησε να χρησιμοποιεί φίλτρα στις φωτογραφίες της στα social media και άρχισε να βάφεται λιγότερο.

Στο παρελθόν η Elle ίσως να μην είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ως βήμα της έναν διαγωνισμό ομορφιάς, όμως πιστεύει ότι κάτι έχει αρχίζει να αλλάζει τα τελευταία χρόνια. Ότι πλέον στα καλλιστεία δεν μετράει τόσο η εξωτερική εμφάνισή σου όσο το «ποιος είσαι και τι προσφέρεις», όπως καταλήγει.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below