Η Courteney Cox φτιάχνει το πιο νόστιμο banana bread ή αλλιώς ψωμί μπανάνας χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη. Το banana bread είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κέικ των τελευταίων χρόνων. Για αυτό και η «Μόνικα» από τα «Φιλαράκια» αποφάσισε να φτιάξει και μια πιο υγιεινή εκδοχή του.

Υλικά:
3-4 πολύ ώριμες μπανάνες
½ φλιτζάνι λιωμένο αλατισμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι 1 έως 1 αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1,5 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού βανίλια
2 αυγα
1/3 φλιτζάνι Monk fruit (υποκατάστατο ζάχαρης)
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 κουτ. του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το υποκατάστατο ζάχαρης, τα αυγά και τις μπανάνες. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και  ψήνουμε στους 180 °C για 40 με 45 λεπτά.

Πηγή: olivemagazine.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below