Ξεχνάμε τους καταπονημένους αγκώνες από το λιώσιμο της μπανάνας. Τώρα και η διαδικασία είναι εύκολη αλλά και απολαυστική όσο αυτό το νόστιμο πρωινό/ brunch γεύμα. Το να φτιάξουμε αυτά τα λιλιπούτεια και άκρως ινσταγκραμικά, μπανανένια πάνκεικς, είναι πιο εύκολο από όσο φανταζόμαστε.

Αρχικά, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα ωραίο κλασικό μείγμα για πάνκεικς. Μέσα στο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι θέλουμε από ξηρούς καρπούς είτε δάκρυα σοκολάτας της αρεσκείας μας.

Στη συνέχεια, κόβουμε σε φέτες μέτριου πάχους τις μπανάνες και τις βουτάμε στο μείγμα. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε τις φέτες μπανάνας στο τηγάνι. Μόλις τα μικρά πάνκεικς αρχίσουν και φουσκώνουν, τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε είτε με μέλι είτε με σιρόπι σφενδάμου. Σε αυτά τα πάνκεικς, λόγω της μπανάνας, ταιριάζουν καταπληκτικά και η κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το φρεσκοτρυμμένο τζίντζερ.

 

@maddisonskitchenmade some mini chocolate chip banana pancakes for breakfast today ❤️ #bananapancakes♬ Day ‘n’ Nite – Kid Cudi

Πηγή: olivemagazine.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below