Η «γυναικολόγος των celebrities», Dr. Gowri Motha, την οποία έχουν εμπιστευτεί, μεταξύ άλλων, οι Gwyneth Paltrow, Elle Macpherson και Madonna, ανέλαβε και τη Meghan Markle, στην εγκυμοσύνη και τον τοκετό της Lilibet Diana. Γνωστή και ως η δημιουργός της δικής της μεθόδου τοκετού, Gentle Birth Method, σε συνέντευξή της στο «People» μοιράστηκε τις συμβουλές που έδωσε στη δούκισσα του Σάσσεξ.

Η Dr. Motha ήταν μια από τους πρώτους που, στη δεκαετία του ‘80, χρησιμοποίησε τη ρεφλεξολογία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης: «Στην αρχή οι άλλοι γελούσαν – με θεωρούσαν τρελή» θυμάται σήμερα η γυναικολόγος, που έχει ως βασικό μέλημα έναν ήρεμο τοκετό, με όσο το δυνατόν λιγότερες ιατρικές παρεμβάσεις.

Ολιστική προσέγγιση της εγκυμοσύνης

Σήμερα έχει εντάξει τη ρεφλεξολογία σε μια ολιστική προσέγγιση της εγκυμοσύνης και της γέννας, που περιλαμβάνει επίσης μασάζ, γιόγκα, άσκηση, ρέικι, διατροφή και συστάσεις για συμπληρώματα. Τη μέθοδό της έχει παρουσιάσει σε δύο μπεστ σέλερ με τη δική της υπογραφή, το δεύτερο από τα οποία εστιάζει στον πρώτο χρόνο μιας μαμάς με το μωρό της («The Gentle Birth Method», «The Gentle First Year»).

Η Meghan Markle γέννησε στο μαιευτήριο Santa Barbara Cottage Hospital υπό την επίβλεψη μιας άλλης γιατρού, της Dr. Melissa Drake, με την Dr. Motha να της δίνει συμβουλές διά τηλεφώνου. «Η δεύτερη γέννα είναι πάντα πιο εύκολη. Οι γονείς το έχουν ξανακάνει και είναι πιο έμπειροι και καλύτερα προετοιμασμένοι. Προσφέρουμε ένα πολύ ξεχωριστό επιλόχειο πρόγραμμα, παρόμοιο με ό,τι κάνουμε στην Ινδία, όπου κάθε μητέρα κάνει μασάζ σε ολόκληρο το σώμα της καθημερινά, για τις πρώτες σαράντα μέρες».

Η ίδια πρόσθεσε ότι τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό συνιστά στις λεχώνες να ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή «που βοηθάει το συκώτι να αποτοξινωθεί μετά τη γέννα». Η γιατρός, που στις πρακτικές της συνδυάζει τη δυτική ιατρική με τις παραδόσεις της Ανατολής, συμβουλεύει επίσης τις νέες μαμάδες να τυλίγουν την κοιλιά τους με ένα μαλακό βαμβακερό πανί, που θα βοηθήσει το σώμα τους να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below