Η απειλή της κακοποίησης είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης των γονιών και καθώς οι θύτες βρίσκονται συνήθως εντός του κοντινού περιβάλλοντος ενός παιδιού και μπορεί να αποτελούν άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, ίσως νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να προστατεύσουμε αρκετά τα πλέον πολύτιμα αλλά και αδύναμα πρόσωπα της ζωής μας.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες συμβουλές που μπορούμε να τους δώσουμε από πολύ μικρή ηλικία για να αρχίσουν να προστατεύουν τα ίδια καλύτερα τον εαυτό τους όταν δεν είμαστε μαζί τους – οι οποίες δεν θα τα πανικοβάλουν αλλά θα τα θωρακίσουν σε κάποιο βαθμό απέναντι σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Όπως η πραγματικά χρήσιμη συμβουλή που δίνει η Ελίνα Μαυροπούλου, Νηπιαγωγός Msc, στο προφίλ της στο Instagram, για μια σημαντική λέξη:

«Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη λέξη μυστικό στην καθημερινότητά μας με το παιδί. Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη λέξη είναι ότι είναι η “αγαπημένη” λέξη ενός κακοποιητικού προσώπου.

«Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη λέξη μυστικό στην καθημερινότητά μας με το παιδί. Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη λέξη είναι ότι είναι η “αγαπημένη” λέξη ενός κακοποιητικού προσώπου».

»Δυστυχώς οι κακοποιητές συχνά είτε είναι πρόσωπα με κύρος είτε πρόσωπα εμπιστοσύνης. Τα πρόσωπα αυτά προσπαθούν να χτίσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με το παιδί και στη συνέχεια αφού προβούν στη αποτρόπαια πράξη τονίζουν στο παιδί τη λέξη “μυστικό” για να σιγουρευτούν ότι δεν θα αναφέρει το συμβάν.

»Συχνά το φοβίζουν για να ενισχύσουν το αίσθημα της ενοχής και της αναγκαιότητας της εχεμύθειας. Δείτε σε αυτό το post πώς μπορείτε να το προστατέψετε μιλώντας ανοιχτά και αντικαθιστώντας τη λέξη αυτή με τη λέξη έκπληξη.

»Κάντε share ώστε να ενημερωθούν κι άλλοι γονείς».

Δείτε την ανάρτηση:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below