Μια γυναίκα που υπογράφει ως Casandra Reid μοιράστηκε με το Medium την προσωπική της ιστορία: μιας εγκυμοσύνης χωρίς φουσκωμένη κοιλιά. Πώς εξελίχθηκε αυτή η ασυνήθιστη περίπτωση;

«Από την πρώτη εγκυμοσύνη μου, στην οποία είχα πάρει μόλις 4 κιλά, μέχρι τη δεύτερη, όπου έχασα 3,5 κιλά, οι γιατροί ήταν εξίσου έκπληκτοι με εμένα. Μερικές φορές μάλιστα φοβόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

»Θυμάμαι σε ένα ιατρικό ραντεβού στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, όταν η μαία μέτρησε το βάρος μου, κούνησε το κεφάλι της. Μια άλλη φορά, σχολίασε: “Μια από τα ίδια”. Με μηδενική πρόσληψη κιλών κάθε μήνα που περνούσε, τα νέα είχαν παλιώσει.

»Από μέσα μου, είχα πανικοβληθεί. Γιατί έχανα βάρος ενώ το μωρό μου μεγάλωνε; Τι δεν πήγαινε καλά με εμένα;

»Στο τέλος, όμως, όλα πήγαν καλά. Και οι δύο γιοι μου ζύγιζαν 3,5 κιλά στη γέννα και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται μετά να χάσω ούτε ένα κιλό εγκυμοσύνης.

»Ήταν η τέλεια συμφωνία για μένα.

»Το ξέρω ότι σε όλο τον κόσμο συμβαίνουν ιατρικά θαύματα κι εγώ δεν είμαι ένα από αυτά. Ωστόσο, στο μικρόκοσμό μου όλοι με συζητούσαν. Είχα γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

Το ξέρω ότι σε όλο τον κόσμο συμβαίνουν ιατρικά θαύματα κι εγώ δεν είμαι ένα από αυτά. Ωστόσο, στο μικρόκοσμό μου όλοι με συζητούσαν. Είχα γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

»Έγκυος; Πού; Ποια, εσύ; Αποκλείεται. Μπορείς να μας το αποδείξεις;

»Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να μοιραστώ τα νέα της εγκυμοσύνης με τον εργοδότη μου, το έκανα στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης και ακόμα και τότε δεν είχα ορατά σημάδια.

»Αμέσως άρχισαν οι ερωτήσεις από συναδέλφους, τις οποίες διαβεβαίωσα ότι ήμουν έγκυος.

»Οκτώ χρόνια αργότερα, ακόμα περιμένω από κάποιους να πάρουν πίσω ό,τι είπαν όταν αμφέβαλλαν για μένα.

»Όχι, δεν είχα βγάλει από το μυαλό μου την εγκυμοσύνη μου.

»Και ενώ είμαι καλή στο να φτιάχνω ωραίες ιστορίες, η εγκυμοσύνη μ ου δεν ήταν μια από αυτές.

»Το ήξερα ότι περίμενα παιδί. Άλλωστε, η αλήθεια αποκαλύπτεται με το πέρασμα του χρόνου, χωρίς μια εγκυμοσύνη να αποτελεί εξαίρεση».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below