Αν κάτι διαβάσαμε σχεδόν παντού κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι πως συνηθίζοντας στον αυτοπεριορισμό ίσως επιτέλους καταφέρουμε να βρούμε εκείνους τους μηχανισμούς που θα μας κάνουν να περνάμε καλά με τον εαυτό μας.

Διότι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη όσων φοβούνται να μείνουν μόνοι, είναι να δημιουργούν αδιέξοδες σχέσεις με σαθρά θεμέλια ώστε να αποφύγουν τη μοναξιά που τόσο φοβούνται είτε σε φιλικό είτε σε ερωτικό επίπεδο. Συνήθως, οι εσωστρεφείς άνθρωποι είναι ένα βήμα πιο μπροστά σε αυτή τη διαδικασία γιατί αυτές είναι οι εργοστασιακές τους ρυθμίσεις.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Οι ειδικοί θα έλεγαν πως και σε αυτήν την περίπτωση η χρυσή τομή είναι η ιδανική κατάσταση· ότι δηλαδή, ούτε η πολλή εσωστρέφεια ούτε η κραυγαλέα εξωστρέφεια είναι ωφέλιμες. Παρόλα αυτά, επειδή ειδικά η πρώτη τυγχάνει πολλών παρεξηγήσεων με πιο συχνή αυτήν της ερμηνείας ότι ο εσωστρεφής δεν είναι ενδιαφέρων άνθρωπος, ένα βίντεο παραγωγής του BBC αναλαμβάνει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Πριν τσεκάρεις το βίντεο, σκέψου τη σύγκριση που γίνεται μεταξύ γάτας και σκύλου. Οι πρώτες πάντα αδικούνται από εκείνους που έχουν “σκυλίσιες” προσδοκίες από ένα πλάσμα με εντελώς ανόμοια ιδιοσυγκρασία. Οι σκύλοι δεν είναι καλύτεροι από τις γάτες, είναι απλώς άλλα ζώα. Οι εξωστρεφείς δεν είναι ανώτεροι των εσωστρεφών, αισθάνονται καλύτερα με διαφορετική συμπεριφορά.

Δες το διαφωτιστικό βίντεο:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below