Πλέον, με την εξέλιξη της επιστήμης, κάποιες γυναίκες γίνονται για πρώτη φορά μητέρες στα 50 χρόνια τους. Όμως η Chalise Smith στην ίδια ηλικία έγινε μητέρα και ταυτόχρονα γιαγιά, κυοφορώντας το παιδί της κόρης της, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα γονιμότητας.

Η ιδέα γεννήθηκε καθώς έβλεπε τις μάταιες προσπάθειες της κόρης της, Kaitlyn Munoz, και του γαμπρού της, Miguel, να αποκτήσουν ένα δεύτερο παιδί. «Τρεις εβδομάδες αργότερα, ενώ δίπλωνα ρούχα, είχα την επιφοίτηση να τηλεφωνήσω στην κόρη μου και να προσφερθώ να γίνω παρένθετη μητέρα για εκείνη» λέει σήμερα στο «Good Morning America».

Το τηλεφώνημα ήρθε σε μια πολύ δύσκολη, ψυχολογικά, στιγμή για την Kaitlyn. Παρόλο που είχε καταφέρει να αποκτήσει ένα αγοράκι, τον Callahan, μέσω τεχνητής γονιμοποίησης, οι γιατροί της είχαν πει ότι δεν θα μπορούσε να φέρει σε πέρας μια δεύτερη εγκυμοσύνη, καθώς υπέφερε από ένα αυτοάνοσο που είχε προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα νεφρά της.

«Ξαφνιάστηκα» λέει η Kaitlyn. «Είμαι το τρίτο σε μια οικογένεια από οκτώ παιδιά. Επομένως, η μητέρα μου είναι η Wonder Woman. Και το γεγονός ότι ήταν πρόθυμη, για μένα, να προχωρήσει σε μια ακόμα εγκυμοσύνη στα 49 με 50 χρόνια της ήταν εκπληκτικό».

«Είμαι το τρίτο σε μια οικογένεια από οκτώ παιδιά. Επομένως, η μητέρα μου είναι η Wonder Woman. Και το γεγονός ότι ήταν πρόθυμη, για μένα, να προχωρήσει σε μια ακόμα εγκυμοσύνη στα 49 με 50 χρόνια της ήταν εκπληκτικό».

Ευτυχώς, οι προηγούμενες οκτώ εγκυμοσύνες της Chalise είχαν εξελιχθεί ομαλά και νέες ιατρικές εξετάσεις δεν έδειξαν υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, ο γιατρός της τής έδωσε το πράσινο φως για να γίνει παρένθετη μητέρα.

«Για να γιορτάσουμε τα γενέθλια των πενήντα χρόνων μου, πήγαμε στην Disneyland. Ήμουν κάπως ανήσυχη, γιατί βρισκόμουν στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης μου, αλλά καθημερινά έκανα βόλτες στο πάρκο με τα παιδιά μου και δεν αντιμετώπισα προβλήματα. Νιώθω αληθινά ευλογημένη», αφηγείται.

Το μωρό, που ονομάστηκε Alayna Kait-Chalise προς τιμήν της σούπερ μαμάς-γιαγιάς του, γεννήθηκε στις 17 Μαΐου απόλυτα υγιές. Μία εβδομάδα μετά, η Chalise έγραψε στο Instagram: «Η Alayna έγινε μίας εβδομάδας! Καθώς θυμάμαι το ταξίδι μου στην παρένθετη μητρότητα, σκέφτομαι πόσα συναισθήματα έζησα: ενθουσιασμό, φόβο, πίστη, ελπίδα, ανυπομονησία, αμφιβολία, χαρά και σίγουρα ΑΓΑΠΗ».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chalise Smith (@eight_is_great)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below