Το στερεότυπο της «σέξι και γοητευτικής αεροσυνοδού» αναθεωρείται. Μετά την είσοδο αντρών στο επάγγελμα, τώρα βλέπουμε να αλλάζει και ο ενδυματολογικός κώδικας. Χαρακτηριστικά, μια οικονομική αεροπορική εταιρεία από την Ουκρανία, η SkyUp Airlines, ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά τα ψηλοτάκουνα παπούτσια με sneakers, διατηρώντας ωστόσο την εμβληματική πορτοκαλί στολή της.

«Μετά από μια πτήση δώδεκα ωρών με ψηλά τακούνια, δεν μπορείς ούτε να περπατήσεις» σχολιάζει χαρακτηριστικά μια αεροσυνοδός, η 27χρονη Daria Solomennaya, που αγκαλιάζει τη νέα απόφαση του εργοδότη της, η οποία προέκυψε κατόπιν δημοσκόπησης στο προσωπικό της εταιρείας.

«Πολλές συνάδελφοί μου είναι μόνιμες πελάτισσες ποδολόγων» συνεχίζει η Daria, προσθέτοντας: «Τα δάχτυλα και τα νύχια των ποδιών τους έχουν διαρκώς τραυματισμούς».

«Πολλές συνάδελφοί μου αεροσυνοδοί είναι μόνιμες πελάτισσες ποδολόγων»

Η απόφαση της SkyUp, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του BBC, ήρθε να προστεθεί σε διάφορες αλλαγές που έχουν κάνει ήδη άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Virgin Atlantic, που επέτρεψε στις αεροσυνοδούς να εργάζονται χωρίς μακιγιάζ αν το επιθυμούν, και η Japan Airlines, που τους προσφέρει πλέον την εναλλακτική να φορούν παντελόνι αντί για pencil φούστα.

«Η δουλειά μιας αεροσυνοδού δεν είναι και τόσο ρομαντική. Είναι σκληρή» εξηγεί η διευθύντρια Μάρκετινγκ της SkyUp, Marianna Grygorash, προσθέτοντας: «Συνειδητοποιήσαμε ότι οι γυναίκες αεροσυνοδοί μας δεν θέλουν να αντιμετωπίζονται σαν σεξουαλικά αντικείμενα».

Δείτε τη νέα στολή των αεροσυνοδών της SkyUp Airlines:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below