Στη δίνη πολιτικού σκανδάλου κλυδωνίζεται η Αυστραλία με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σκοτ Μόρισον (Scott Morrison), να ζητάει συγγνώμη σε θύμα βιασμού για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεσή της το 2019 η κυβέρνησή του.

Η πρώην κυβερνητική υπάλληλος, Μπρίτανι Χίγκινς, κατήγγειλε χθες πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από συνάδελφό της στο κοινοβούλιο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Ο βιασμός της τότε 24χρονης Μπρίτανι, όπως η ίδια ισχυρίζεται, έγινε στο γραφείο της υπουργού αμυντικής βιομηχανίας Λίντα Ρέινολντς.

Όπως αναφέρουν τα αυστραλιανά ΜΜΕ, η Μπρίτανι Χίγκινς, η οποία εργαζόταν τότε για την Λίντα Ρέινολντς, η οποία έχει γίνει έκτοτε υπουργός Άμυνας, καταγγέλλει ότι βιάστηκε από έναν άνδρα συνάδελφό της μέσα στο γραφείο της υπουργού στο κοινοβούλιο, έπειτα από μια βραδιά με άφθονο αλκοόλ μαζί με άλλους συναδέλφους του Φιλελεύθερου Κόμματος.

Η Χίγκινς δήλωσε στον ιστότοπο «news.com.au» ότι, αφού κατήγγειλε αυτή την επίθεση σε έναν ανώτερο, κλήθηκε να συμμετάσχει σε μια επίσημη συνεδρίαση για την υπόθεσή της, μέσα στην ίδια αίθουσα στην οποία είχε διαπραχθεί ο βιασμός.

Όμως, στη διάρκεια της συνεδρίασης με τους ανωτέρους της, ένιωσε ότι είχε δύο επιλογές: είτε να επιλέξει ανάμεσα στη σταδιοδρομία της είτε σε μία μήνυση στην αστυνομία.

Μιλώντας χθες το βράδυ στο τηλεοπτικό σταθμό «Channel 10», η Μπρίτανι υποστήριξε ότι είχε αισθανθεί σαν «ένα πολιτικό πρόβλημα» που έπρεπε να λυθεί και ότι οι επικεφαλής της θα αισθάνονταν «άβολα» αν επανέφερε στο φως αυτή την υπόθεση.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση είχε αρχικά υποστηρίξει τη στάση των ανωτέρων της Χίγκινς λέγοντας πως την είχαν ενθαρρύνει να καταθέσει μήνυση και πως θα την υποστήριζαν όποια κι αν θα ήταν η απόφασή της.

Ωστόσο, Αυστραλός αξιωματούχος είχε παραδεχθεί πως η επιλογή του χώρου γι’ αυτή τη συνεδρίαση ήταν λάθος.

«Αυτό δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Και ζητώ συγγνώμη », δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον προς τους δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο ίδιος εξήγησε πως, αφού συζήτησε το θέμα χθες το βράδυ με τη σύζυγό του, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώνονται οι προσφυγές για σεξουαλική επίθεση και την κουλτούρα της εργασίας στους κόλπους του κοινοβουλίου.

«Τα επαγγελματικά περιβάλλοντα όπου οι νεαρές γυναίκες βρίσκονται σε καταστάσεις στις οποίες είναι τόσο ευάλωτες, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν», τόνισε.

Η Χίγκινς ευχαρίστησε τον επικεφαλής της κυβέρνησης για τη συγγνώμη, όμως πρόσθεσε πως χρειάστηκε να κινητοποιηθούν τα μέσα ενημέρωσης για να αποφασιστεί η διεξαγωγή έρευνας.

Πηγή: protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below