Μέσα στις άπειρες αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού στην καθημερινότητά μας, η πιο προφανής από όλες είναι η απαραίτητη χρήση μάσκας προστασίας. Έτσι, μια ιαπωνική startup επιχείρηση αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τη συγκυρία για να μετατρέψει το αναγκαίο αυτό πια αξεσουάρ σε ένα χρήσιμο εργαλείο μετάφρασης.

Συγκεκριμένα, η Donut Robotics δημιούργησε μία «έξυπνη» προστατευτική μάσκα, ονόματι “c-mask” που μπορεί να καταγράψει συνομιλίες, να τις μετατρέψει σε γραπτά μηνύματα μέσω BlueTooth και να τις μεταφράσει σε 9 γλώσσες: Ιαπωνικά, αγγλικά, κινεζικά, γαλλικά, κορεάτικα, ταϋλανδέζικα, ισπανικά, βιετναμέζικα και μαλαισιανά. Μπορεί επίσης να κάνει κλήσεις, να κρατά σημειώσεις σε meetings και να ενισχύει τη φωνή όποιου τη φοράει. Εν ολίγοις, είναι ένα απίστευτο πολυεργαλείο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Μέχρι σήμερα, η εν λόγω εταιρεία μέσω του crowdfunding site, Fundinno έχει συγκεντρώσει 28 εκατ. γιεν για να συνεχίσει να αναπτύσσει την τεχνολογία της και να μπορέσει να την κυκλοφορήσει στην αγορά κάπου μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Επί πολλά χρόνια, ξοδεύαμε χρόνο για τη δημιουργία ρομπότ και αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να είμαστε χρήσιμοι στον μετά κορωνοϊού κόσμο», δήλωσε σχετικά ο CEO της Donut Robotic, Taisuke Ono στο ιαπωνικό Reuters.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο:

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below