Για πρώτη φορά μετά τη φριχτή επίθεση με βιτριόλι σήμερα η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα, βλέπει τον θύτη, την Έφη Κακαράντζουλα.

Η Ιωάννα έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στις 09:00 ακριβώς, όπου συνεχίζεται η δίκη για την σοκαριστική επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Στις 09:13 βρέθηκε στον χώρο για πρώτη φορά και η δράστις, μπαίνοντας από την πίσω πόρτα φορώντας χειροπέδες.

Την στιγμή εκείνη, οι συνήγοροι της Ιωάννας και η μητέρα της την πλησίασαν ενημερώνοντάς την πως η κατηγορούμενη βρίσκεται στο κτήριο των δικαστηρίων. «Μην νιώσεις άσχημα αν συγκινηθείς… είναι ανθρώπινο» της είπαν χαρακτηριστικά.

Πλέον στην αίθουσα του δικαστηρίου έχει μπει η Έφη Κακαράντζουλα και επικρατεί ηρεμία μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία.

Η κατηγορούμενη κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων και όχι στο εδώλιο, ενώ η πρώτη αντίδραση της Ιωάννας ήταν να την κοιτάζει επίμονα. Η κατηγορούμενη περιστοιχίζεται από αστυνομικούς.

Δίκη με αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Έξω από το δικαστήριο ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους δήλωσε πως «εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να ζητήσουμε από το δικαστήριο να καλέσει κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι είχαν συνομιλίες με την κατηγορούμενη, να δούμε περί τίνος πρόκειται. Αυτό θα το κάνουμε όταν θα τελειώνουν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου».

Σήμερα, δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του δικαστηρίου, στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει η Ιωάννα, η οποία με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας έχει δηλώσει ότι θα είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της, κατέφθασε στο δικαστήριο φορώντας την προστατευτική λευκή μάσκα και εισήλθε στο κτήριο προκειμένου να οδηγηθεί στην αίθουσα που θα γίνει η δίκη.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά, καθώς τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν σε απόσταση πίσω από κορδέλα οριοθέτησης. Μέσα στο δικαστήριο θα βρίσκονται ελάχιστα άτομα, συγγενείς και φίλοι της Ιωάννας Παλιοσπύρου, καθώς και οι συνήγοροί της, ενώ το πλαίσιο είναι τέτοιο που στην αίθουσα θα επιτραπούν μόνον τέσσερις δημοσιογράφοι και αυτοί εκ περιτροπής ανά μισή ώρα.

Γολγοθάς χειρουργείων

Η 35χρονη Ιωάννα, η οποία μετά την επίθεση έχει υποβληθεί σε δεκάδες χειρουργεία με κίνδυνο να χάσει ακόμη και τη ζωή της, αναμένεται με τη σημερινή κατάθεσή της να αναφερθεί σε εκείνες τις τραγικές στιγμές όταν η 36χρονη την περιέλουσε με το καυστικό υγρό. Θα περιγράψει το Γολγοθά των χειρουργείων που ανέβηκε και θα συνεχίσει να αναβαίνει προκειμένου να αποκατασταθούν τα σοβαρά τραύματά της.

Η κοπέλα, που έκτοτε αναγκάζεται να φοράει ειδική μάσκα για τη θεραπεία των εκτεταμένων εγκαυμάτων που της προκάλεσε το βιτριόλι, αναμένεται ακόμη να μιλήσει και για τη σχέση της με την κατηγορούμενη, η οποία, σημειωτέον, διά του δικηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου, ζητεί από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ήτοι σε ηπιότερο αδίκημα που επισύρει μικρότερη ποινή κάθειρξης.

Δείτε φωτογραφίες της Ιωάννας Παλιοσπύρου και της κατηγορούμενης που φτάνει στο δικαστήριο:

Photo: William Faithful
Photo: William Faithful
Photo: William Faithful

Δείτε την άφιξη της Ιωάννας στο δικαστήριο:

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου της Ιωάννας:

Πηγή: protothema.gr

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below