Παγκόσμιο σάλο και αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Τέξας και απαγορεύει κάθε άμβλωση η οποία γίνεται μετά την 6η εβδομάδα κύησης.

Πέρα από τις γυναίκες – κατοίκους της πολιτείας που αντιδρούν, οργανώσεις και γυναίκες σε όλο τον κόσμο εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αναχρονιστική απόφαση. Η Bette Midler είναι μία από τις πολλές διάσημες γυναίκες, η οποία μέσω των social media, δείχνει τη δυσαρέσκεια της στον συγκεκριμένο νόμο.

Η τέσσερις φορές βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα ηθοποιός πρότεινε μια ιδιαίτερη λύση στο ζήτημα, μέσω ενός tweet. «Προτείνω όλες οι γυναίκες να αρνούνται στους άντρες τους να κάνουν σεξ, μέχρι να βεβαιωθούν ότι κατοχυρώνεται το δικαιωμά τους στην επιλογή από το Κονγκρέσο», και συνέχισε: «Αυτό δεν πρόκειται για όπλα, χρήματα ή πόλεμο. Έχει να κάνει με τις γυναίκες. Τις ζωές τους, τα σώματά τους και την αυτονομία τους».

Πολλοί ακόλουθοί της έσπευσαν να σχολιάσουν την ομοιότητα της πρότασής της με την υπόθεση της αρχαίας τραγωδίας του Αριστοφάνη, Λυσιστράτη, στην οποία οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης κυρήσσουν σεξουαλική απεργία προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο.

Για το ίδιο θέμα έχουν τοποθετήθει γυναίκες παγκοσμίου κύρους, όπως η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, η οποία αποστόμωσε έναν δημοσιογράφο που της έκανε σχετική ερώτηση: «Δεν έχετε μείνει ποτέ έγκυος και δεν έχει βρεθεί ανάμεσα σε αυτά τα διλήμματα», είπε (διάβασε εδώ την απάντησή της)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below