Η ιστορία της 19χρονης Jublee Tamuli από την Ινδία, η οποία ταξίδεψε 70 χλμ, προκειμένου να πάρει μέρος σε εξετάσεις, αλλά δέχθηκε σφοδρές παρατηρήσεις από τον εξεταστή της για το ντύσιμό της κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η νεαρή κοπέλα μαζί με τον πατέρα της έφτασαν στην πόλη Tezpur από την κατοικία τους στην Assam, την περασμένη Τετάρτη, για να μπορέσει εκείνη να λάβει μέρος στις εξετάσεις για εισαγωγή της σε Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Εκεί έζησε την πιο εξευτιλιστική εμπειρία της ζωής της, όπως η ίδια τη χαρακτήρισε.

Ενώ τα έγγραφα για τις εξετάσεις δεν ανέφεραν πουθενά την ενδυμασία των εξεταζομένων και ενώ οι φύλακες τής επέτρεψαν να μπει στον χώρο, ένας από τους επιτηρητές τής έκανε παρατήρηση για το κοντό παντελόνι που φορούσε. Την ίδια στιγμή ο πατέρας της έσπευσε να της αγοράσει ένα μακρύ παντελόνι, αλλά εκείνη προτίμησε να καλύψει τα πόδια της με μία κουρτίνα, αφού ο χρόνος για το διαγώνισμα ήταν περιορισμένος και για να καταφέρει να μπει στην αίθουσα έπρεπε κάπως να καλύψει τα γυμνά της πόδια.

Αργότερα περιέγραψε αυτό που βίωσε ως την «πιο εξευτελιστική στιγμή της ζωής μου». «Είναι έγκλημα να φοράς σορτς;», αναρωτήθηκε μπροστά στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της εξέτασης. «Όλα τα κορίτσια φορούν σορτς. Αν δεν ήθελαν να τα φοράμε, θα έπρεπε να το αναφέρουν αυτό στα έγγραφα για τις εξετάσεις», συμπλήρωσε.

Η αντίδραση της νεαρής κοπέλας δεν ήταν η μοναδική, αφού και στα social media ξεσηκώθηκε θύελλα με πολλούς να χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά του εκπαιδευτικού «απαράδεκτη», «εξοργιστική» και «γελοία».

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοιες αναφορές γίνονται γνωστές στην Ινδία. Αναφορικά με τις γυναίκες και τα κορίτσια, μάλιστα, «ο ενδυματολογικοί κανόνες φαίνεται να είναι πολύ αυστηροί, αφού ορισμένοι κατηγορούν τον δυτικό πολιτισμό για τον ξεπεσμό των νέων», αναφέρει σχετικό άρθρο του bbc.com.

Μάλιστα, τον περασμένο Ιούλιο στην επαρχία Uttar Pradesh 17χρονη φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από συγγενείς της, επειδή φορούσε τζιν παντελόνι.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below