Κάποιοι λένε «ποτέ μην εμπιστεύεσαι έναν πρόεδρο χωρίς σκύλο» και αν κρίνουμε από τον Donald Trump που δεν είχε, ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Ανάμεσα λοιπόν, στις ριζικές αλλαγές που αναμένεται να επιφέρει στο αμερικανικό πολιτικό προσκήνιο η θητεία των Joe Biden και Kamala Harris από τις θέσεις του Προέδρου και Αντιπροέδρου των Η.Π.Α. , μακράν η πιο «χαριτωμένη» είναι η εγκατάσταση στο Λευκό Οίκο των δύο γερμανικών ποιμενικών, του Major και του Champ της οικογένειας Biden.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below
View this post on Instagram

A post shared by Joe Biden (@joebiden)


Ο Major και ο Champ ουσιαστικά είναι εκείνοι που διαδέχονται τα κουτάβια Sunny και Bo των Obama, καθώς ο Trump ήταν άκληρος από κατοικίδια. Ο Major στο μεταξύ, υιοθετήθηκε από τους Biden το 2018 μέσω της Ανθρωπιστικής Ένωσης του Delaware. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης, Patrick Carroll ο Major αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα: «Δείχνει τις πραγματικές πιθανότητες του τι θα μπορούσε να συμβεί για όλα τα σπουδαία σκυλιά που ψάχνουν ένα σπίτι εκεί έξω». 

Βέβαια, παρότι κατά γενική ομολογία ο Major είναι ο πρώτος αδέσποτος σκύλος που σε λίγες ώρες θα γίνει μόνιμος κάτοικος Λευκού Οίκου, αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό. Σύμφωνα με το CNN, η Luci, η κόρη του προέδρου Lyndon B. Johnson ήταν εκείνη που είχε υιοθετήσει ένα εγκαταλελειμμένο κουτάβι ονόματι Yuki, ενώ αργότερα, ο Bill Clinton είχε σώσει μία γάτα, την Socks.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden)


Από την άλλη, ο 12χρονος Champ αφενός είναι αρκετά μεγαλύτερος από τον μόλις δύο ετών Major αφετέρου δεν είναι η πρώτη φορά που περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου, αφού ήταν ήδη μέλος της οικογένειας Biden, όταν το αφεντικό του εκτελούσε χρέη αντιπροέδρου στο πλευρό του Barack Obama.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below