Όπως όλα δείχνουν η μεγάλη επιστροφή των φιλιών και των ερωτικών σκηνών στη μικρή οθόνη είναι γεγονός, στη Βρετανία τουλάχιστον.

Οι πιο πρόσφατες οδηγίες που δημοσιεύθηκαν από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς επιτρέπει τα αγγίγματα, ενώ εισάγει την πραγματοποίηση τεστ επιχρίσματος και τη θερμομέτρηση των ηθοποιών για την έγκαιρη διάγνωση του κορωνοϊού και άρα την παρεμπόδιση της διάδοσής του.

Καθώς η πανδημία «σάρωσε» ολόκληρη τη χώρα, πολλά προγράμματα όπως το δημοφιλές Peaky Blinders αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα γυρίσματά τους με τις σαπουνόπερες επίσης να βρίσκονται σε κίνδυνο. Προκειμένου λοιπόν, να συνεχιστεί η παραγωγή, χρησιμοποιήθηκαν εναλλακτικές όπως στη σαπουνόπερα Coronation Street (τα γυρίσματά της πραγματοποιούνται 6-8 εβδομάδες νωρίτερα) που απαγόρευσε τις περιπτύξεις μεταξύ των ηθοποιών, ενώ χρειάστηκε να προσαρμόσει το σενάριο των σκηνών μέχρι η παραγωγή να σταματήσει εντελώς τον Μάρτιο υποχρεωτικά λόγω lockdown.

Αλλά τώρα οι σειρές μπορούν να επιστρέψουν σε μια μορφή κανονικότητας, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες των BBC, ITV, Channel 4 και των υπολοίπων ραδιοτηλεοπτικών φορέων που επιτέλους θα επιτρέπουν στους ηθοποιούς να πλησιάζουν μεταξύ τους εφόσον έχουν εξαντληθεί όλες οι υπάρχουσες επιλογές. Αντίστοιχα, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε εξάπλωση του ιού, τα μέλη του καστ θα κάνουν το σχετικό τεστ για την Covid-19 τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Σε περίπτωση κρούσματος, όλοι ανεξαιρέτως θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below