Άρχισε η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι, με την Ιωάννα Παλιοσπύρου να προσέρχεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με μάσκα και καπέλο. Δεν προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αλλά έμοιαζε να έχει σοκαριστεί από το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Μοναδική κατηγορούμενη στην υπόθεση είναι η 36χρονη Έφη, η οποία το πρωινό της 20ης Μάιου του 2020 έριξε μεγάλη ποσότητα από οξύ στην άτυχη Ιωάννα, καταστρέφοντας της το πρόσωπο και το σώμα. Έκτοτε, η 35χρονη κοπέλα έχει υποβληθεί σε δεκάδες χειρουργεία για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων που υπέστη, ενώ όπως έχουν δηλώσει και οι θεράποντες ιατροί της κινδύνεψε να χάσει ακόμη και τη ζωή της.

«Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμείλικτη»

Με την έναρξη της δίκης η Ιωάννα βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα για να ζητήσει, όπως δήλωσε, από την γυναίκα που της επιτέθηκε τις απαντήσεις που αναμένει εδώ και 15 μήνες. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες την πρώτη μέρα της δίκης η κατηγορούμενη δεν θα παραστεί στο δικαστήριο. Η ίδια, πάντως, κατά την απολογία της στην ανακρίτρια στις αρχές του περασμένου Απριλίου είχε υποστηρίξει πως είχε αποκτήσει μια αρρωστημένη εμμονή με την Ιωάννα, καθώς τη θεωρούσε υπεύθυνη για «ένα πολύ προσωπικό ζήτημα» το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για εκείνη. «Δεν θέλω να το αναπτύξω περαιτέρω ώσπου να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και να ειπωθούν όλες οι αλήθειες» είχε δεσμευτεί, τότε, η 36χρονη αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μιλήσει ενώπιον δικαστών και ενόρκων για τους λόγους οι οποίοι την οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη της.

Από την πλευρά της, η Ιωάννα που όλο αυτό τον καιρό δίνει μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη, έχει διαμηνύσει με συνεντεύξεις της αλλά και μέσω των δικηγόρων της ότι θέλει να αντιμετωπίσει την 36χρονη Έφη στη δικαστική αίθουσα, να την κοιτάξει στα μάτια και να την ρωτήσει γιατί της επιτέθηκε. Όσο για το τι η ίδια ελπίζει από τη δίκη; «Η δικαιοσύνη, από νομικής πλευράς, σε περιπτώσεις όπως η δίκη μου πρέπει να είναι αμείλικτη. Δεν υπάρχουν αιτίες ούτε ελαφρυντικά ούτε μεταμέλεια. Και εγώ και η κοινωνία μας ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία της. Προσωπικά δικαιωμένη δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να νιώσω. Μόνο αν ο χρόνος γύριζε πίσω. Αλλά αυτό δεν γίνεται», ήταν η απάντηση που έδωσε η νεαρή γυναίκα στην ΕΡΤ λίγες ώρες πριν από την έναρξη της δίκης.

«Προσωπικά δικαιωμένη δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να νιώσω. Μόνο αν ο χρόνος γύριζε πίσω. Αλλά αυτό δεν γίνεται».

Μάλιστα, πρόσφατα η Ιωάννα ανήρτησε στο προφίλ της στο Instagram φωτογραφίες της από το πρώτο χειρουργείο μετά την επίθεση που δέχτηκε. Αυτές σόκαραν την κοινή γνώμη και ξεσήκωσαν νέο κύμα συμπαράστασης προς την άτυχη κοπέλα που θα πρέπει να υποβληθεί σε πολλές ακόμα πολυδάπανες χειρουργικές επεμβάσεις.

Δες την άφιξη της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο δικαστήριο:

8158150

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below